Μόνο στο Ciao: Δεύτερος χωρισμός για τον πρώην σύζυγο της Κλέλιας Χατζηιωάννου

Δημοσιεύθηκε: 07/11/2019 20:00
Μόνο στο Ciao: Δεύτερος χωρισμός για τον πρώην σύζυγο της Κλέλιας Χατζηιωάννου

 

Ο Γιάννης Φράγκος, εφοπλιστής ο ίδιος και αδελφός της κορυφαίας εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, είναι συνηθισμένος στα δεύτερα ξεκινήματα. Ένα τέτοιο έκανε πριν από αρκετά χρόνια με τη Ζελιάνα Χωρέμη, μετά το πολύ δύσκολο διαζύγιό του από την Κλέλια Χατζηιωάννου. Αλλά τώρα και αυτός ο γάμος τελείωσε. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εφοπλιστής και η σύζυγός του, η οποία πριν παντρευτούν υπήρξε γραμματέας του, αποφάσισαν να προχωρήσουν στο διαζύγιο, μετά από μια βαθειά κρίσηπου πέρασε τον τελευταίο καιρό ο γάμος τους. Παρά τις προσπάθειες που έκανε το ζευγάρι να γεφυρώσει τις διαφορές του, αυτό δεν στάθηκε δυνατό και τελικά αποφάσισαν να χωρίσουν. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί μετά το διαζύγιο του εφοπλιστή από την Κλέλια Χατζηιωάννου, ένα διαζύγιο πολύ επώδυνο, το οποίο οδήγησε τις δύο οικογένειες για πολύ καιρό στα δικαστήρια και έγινε πρωτοσέλιδο… Μάλιστα, στους κοσμικούς κύκλους λέγεται ότι η γωριμία και ο έρωτας του εφοπλιστή με την καλλονή Ζελιάνα ήταν και η αιτία που χώρισε από την Κλέλια.

 

Η δικαστική διαμάχη για το δάνειο που έγινε «προίκα»

Ο Γιάννης είναι το ένα από τα τέσσερα εν ζωή παιδιά του Νικόλαου Ι. Φράγκου και ο μόνος γιος του παλαίμαχου Χιώτη εφοπλιστή, ο οποίος ξεκίνησε από τα Καρδάμυλα το 1950 ως πλοίαρχος και έφτασε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς στόλους.

Απόφοιτος με βαθμό πλοιάρχου της Στρατιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, ο Γιάννης Φράγκος απασχόλησε το πανελλήνιο με την πολυετή δικαστική αντιπαράθεση (στην οποία τελικά και έχασε) με την πρώην σύζυγό του Κλέλια, αδελφή του Πόλυκαι του Στέλιου Χατζηιωάννου και κόρη του Κύπριου εφοπλιστή Λουκά Χατζηιωάννου.

τον Ιανουάριο του 1990 η Κλέλια αρραβωνιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών, τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιάννη Φράγκο, ο οποίος ήταν 27 ετών τότε, γόνος εξίσου γνωστής οικογένειας. Ο γάμος έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1990, με όλους τους τύπους, μπλε Rolls Royce για τη νύφη και κουστωδία λευκών Rolls Royce για τη συνοδεία της, υψηλούς προσκεκλημένους και παραμυθένια δεξίωση στο ξενοδοχείο Intercontinental. Αμέσως μετά το γάμο, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Παλαιό Ψυχικό σ’ ένα σπίτι ιδιοκτησίας Χατζηιωάννου, ενώ παράλληλα απέκτησαν διαμέρισμα στο Μονακό, διαμέρισμα στο Λονδίνο, κτίριο γραφείων στον Πειραιά και όροφο γραφείων στο Παλαιό Ψυχικό. Επίσης, απέκτησαν σπίτι στο Κεφαλάρι και εξοχικό στη Χίο. Στο ζευγάρι είχε εκχωρηθεί η θαλαμηγός Lady C (Μπαλιέτο 36 μέτρων), η οποία σήμερα ανήκει στον επιχειρηματία Αποστολόπουλο. Τον Ιανουάριο του 1993 χώρισαν. Ο Γιάννης αποχώρησε από το σπίτι τους. Μετά από τέσσερις μήνες ξεκίνησε η διαμάχη των δύο οικογενειών για τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, μετά το χωρισμό τους, βρέθηκαν 49.000.000 δολάρια, τα οποία κατά τον ίδιο τα είχε λάβει ως προίκα και κατά τον πεθερό του ως δάνειο. Ο Γιάννης Φράγκος είχε πάρει αυτά τα χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του εφοπλιστική δραστηριότητα. Η πλευρά Χατζηιωάννου πέτυχε τελικά απόφαση τον Φεβρουάριο του 2009 από τον Άρειο Πάγο για την καταβολή από το Γιάννη Φράγκο όχι μόνο των 49.000.000, αλλά 130.000.000 δολαρίων. Έτσι, ύστερα από δεκαεπτά χρόνια εκατέρωθεν μηνύσεων και αγωγών, στις αρχές του 2011 ο Γιάννης «σύρθηκε», όπως αναφέρουν όσοι παρακολουθούσαν την υπόθεση, σε υποχρεωτικό συμβιβασμό.

Δηλαδή, έγινε συμβιβασμός μεταξύ των οικογενειών Χατζηιωάννου και Φράγκου για την επιστροφή αδιευκρίνιστου ποσού, αντί των 49.000.000 δολαρίων της “προίκας” του Γιάννη από τον γάμο του με την Κλέλια το 1990. Τον συμβιβασμό (δυστυχώς) δεν πρόλαβε ο πατέρας της Κλέλιας, του Στέλιου και του Πόλυ, Λουκάς, που απεβίωσε δύο χρόνια νωρίτερα.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έκλεισε ένα μελανό κεφάλαιο στην ιστορία του Γιάννη Φράγκου, αφού η κόντρα θύμιζε κακόγουστη ταινία και έδωσε τροφή επί χρόνια στον Τύπο. Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Γιάννη να παντρευτεί σύντομα μετά το διαζύγιό του από την Κλέλια, τη Ζελιάνα, πρώην συνεργάτιδά του στο γραφείο, με την οποία απέκτησε και παιδιά.

Τώρα, μετά από όλα αυτά, ο Γιάννης Φράγκος είναι και πάλι μόνος οτυ, ενώ πριν από λίγα χρόνια έκανε και ένα επιχειργηματικό restart, με την πολύτιμη βοήθεια της αδελφή του, Αγγελικής.