Μόνο στο CIAO: Η εγγονή της Estee Lauder με την περιουσία των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δημοσιεύθηκε: 12 Σεπτεμβρίου 2019
Μόνο στο CIAO: Η εγγονή της Estee Lauder με την περιουσία των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στον κόσμο των καλλυντικών λίγα είναι τα ονόματα που έχουν φτάσει στην κορυφή και ο οίκος Estee Lauder είναι ένας από αυτούς. Μάλιστα, η κληρονόμος της, Jane Lauder μόλις κατετάγη στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Este

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον θάνατο της θρυλικής Estee Lauder, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ένα διάσημο όνομα στον κλάδο των καλλυντικών. Όπως και πολλοί άλλοι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι (βλέπε Κάιλι Τζένερ), έτσι και ο οίκος Lauder τον οποίο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, κατάφερε να παραμείνει μια οικογενειακή επιχείρηση, παρά την ραγδαία ανάπτυξή της με την πάροδο του χρόνου. Και μεταξύ αυτών που έχουν αναλάβει να διατηρήσουν τον οίκο ξακουστό σε όλο τον κόσμο, είναι και η Jane, μία από τις εγγονές της Estee Lauder.

Este

 Πώς ξεκίνησε η Estee Lauder την αυτοκρατορία της

Η Estee Lauder ήταν μια γυναίκα από το Κουίνς της Νέας Υόρκης που συνεργάστηκε με τον θείο της, χημικό στο επάγγελμα, για την δημιουργία καλλυντικών. Πριν από αυτό, είχε εργαστεί στο πλευρό του πατέρα της σε λιανικές πωλήσεις, αλλά επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην επιχείρηση του θείου της Τζον μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο. Η Estee βοήθησε την επιχείρηση να αναπτυχθεί και τελικά ξεκίνησε την δική της εταιρεία με βάση τα καλλυντικά, που αργότερα θα γινόταν ηγέτης στον κλάδο.

Este

Η Estee Lauder απέκτησε δύο παιδιά κατά την διάρκεια της ζωής της, τους γιους της Λέοναρντ και Ρόναλντ, που δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα καλλυντικά, αλλά με την πολιτική. Υπηρέτησε ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αυστρία και μαζί με την σύζυγό του, Τζο Κάρολ Νοπφ απέκτησε δύο κόρες, την Aerin και την Jane Lauder. Και οι δύο γυναίκες μεγαλώνοντας ήξεραν πως θα ασχολούνταν με την επιχείρηση που είχε ξεκινήσει η γιαγιά τους.

Este

«Δεν δεχόταν ποτέ το όχι»

«Ήταν το πιο αποφασιστικό άτομο που έχω γνωρίσει ποτέ στην ζωή μου και δεν δεχόταν ποτέ το ‘όχι’ για απάντηση» έχει δηλώσει η Jane για την γιαγιά της. «Πίστευε στην επιχείρησή της, πίστευε σε αυτό που έκανε και μου δίδαξε ότι για να πετύχεις, πρέπει να είσαι σε θέση να διοικήσεις την επιχείρησή σου και να μην πάρεις ποτέ το ‘όχι’ σαν απάντηση».

Προτού όμως εισέλθει στον επιχειρηματικό κόσμο, η Jane Lauder επικεντρώθηκε στην μόρφωσή της. Μόλις αποφοίτησε από το λύκειο, πήγε στην Αγγλία όπου και φοίτησε στο περίφημο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στον τομέα της διαφήμισης, προτού αφοσιωθεί «για μια ζωή» στην εταιρεία καλλυντικών της γιαγιάς της, Estee Lauder, λέγοντας πως ήξερε ότι όταν προσχωρούσε στην οικογενειακή επιχείρηση, θα ήταν για πάντα.

Το 1996, η Jane Lauder μπαίνει και επίσημα στην εταιρεία και παντρεύεται τον επιχειρηματία Κέβιν Γουάρς, μετακομίζοντας στο Μανχάταν. Όπως και πολλοί άλλοι που εντάσσονται σε μια οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, η Lauder έπρεπε να μάθει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας της και άλλαξε πολλές θέσεις κατά την διάρκεια των ετών. Εν τω μεταξύ, η Jane Lauder ήταν ήδη ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που είχε εργαστεί στην εταιρεία, καθώς είχε κληρονομήσει εκατομμύρια μετοχές από την γιαγιά της, Estee Lauder, τις οποίες εξακολουθεί να κατέχει μέχρι σήμερα.

Este

Στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Πριν από λίγες ημέρες, με την άνοδο των πωλήσεων των καλλυντικών στην Ασία, η Jane Lauder μπήκε στην λίστα των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με την μετοχή της εταιρείας να καταγράφει άνοδο 18%.

Η καθαρή αξία της κληρονόμου του οίκου Estee Lauder αυξήθηκε φέτος κατά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, με τη περιουσία της να ανέρχεται πλέον στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Συγκεκριμένα, η Jane Lauder κατετάγη 461η στην λίστα, ακριβώς πίσω από τον ιδιοκτήτη της ομάδας New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ.

Η εταιρεία Estee Lauder και οι ανταγωνιστές της είχαν μια πολύ καλή χρονιά χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στην αύξηση των πωλήσεων στην Ασία. Η Φρανσουά Μπετανκούρ Μεγιέρ, η πλουσιότερη γυναίκα στην γη, πρόσθεσε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία της φέτος, καθώς οι μετοχές της L’ Oreal, την μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, ανέβηκαν κατά 18% την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Estee Lauder κατέγραψαν ρεκόρ την Δευτέρα μετά την ανακοίνωση των φορολογικών πωλήσεων του δ’ τριμήνου του 2018, που έφτασαν τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Este

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.