Μόνο στο Ciao: Το άρθρο του Αχμέτ Νεσίν για την υγεία του Τούρκου προέδρου: Ο Ερντογάν νοσεί από κορονοϊό;

Δημοσιεύθηκε: 30/03/2020 12:00
Μόνο στο Ciao: Το άρθρο του Αχμέτ Νεσίν για την υγεία του Τούρκου προέδρου: Ο Ερντογάν νοσεί από κορονοϊό;

Ο συγγραφέας Ahmet Nesin* στο Arti Gercek δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Ο ασθενής που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και κρύβεται μήπως είναι ο Ερντογάν;”…

Αφού κάνει μια γενική αναφορά στο θέμα και στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, καταλήγει:

Λοιπόν, ποιος είναι ο πιο εύκολο να νοσήσει από τον κορονοϊό;

Φυσικά  ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί του, που ταξιδεύουν σε ξένες χώρες την τελευταία περίοδο. Αν νοσήσει ο Ερντογάν, αυτό θα το κρύψουν από το λαό; Αν το κρύψουν, για ποιο λόγο θα το κάνουν;

Ναι, θα το κρύψουν, γιατί το έχουν κάνει ήδη και σε άλλες περιπτώσεις και υπάρχουν παραδείγματα.

Αποκρύπτεται από το λαό ότι ο Ερντογάν είναι επιληπτικός.

Κι αυτό επειδή όποιος πάσχει από επιληψία δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε καν σαν απλός στρατιώτης. Πόσο μάλλον εκείνος που θα καταλάβει θέση στην κρατική ιεραρχία. Αν σε κάποιον αξιωματικό εμφανιστεί επιληψία, απαλλάσσεται των καθηκόντων του και απολύεται.

Ο Ερντογάν πάσχει από άλλες ασθένειες;

Ναι, πάσχει, έχει χειρουργηθεί δύο φορές, για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Λοιπόν, αυτός ο λαός που αγαπά τόσο πολύ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δικαιούται να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του;

  • Σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα ο καρκίνος του;
  • Εξακολουθεί να κάνει χημειοθεραπεία;
  • Γιατί υπεβλήθη σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση;
  • Ο Ερντογάν ήρθε κρυφά σε νοσοκομείο στην Κολωνία για θεραπεία;

Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γιατί τα κρύβουν από το λαό; Για ποιο λόγο τα κρύβουν;

Πολυκλινική στο παλάτι

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει έως τώρα «πεθάνει» αρκετές φορές. Η τελευταία ήταν στις 22 Ιουλίου 2019 όταν μέσω της ισραηλινής Wikipedia είχε ανακοινωθεί… ένας ακόμη θάνατός του.

Η είδηση φυσικά δεν ευσταθούσε. Ωστόσο πέρασε κάποιο διάστημα έως ότου εμφανιστεί ο ίδιος και την διαψεύσει.

Παρά ταύτα, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία επιμένουν: κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με την υγεία του τούρκου Προέδρου.

Κατά τα όσα μεταδίδουν, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν είναι σοβαρότατο και ανίατο. Μιλούν για ένα πολύ βαρύ και θανατηφόρο αυτοάνοσο νόσημα, η εξέλιξη του οποίου απλώς έχει καταστεί δυνατόν να ελέγχεται έως και σήμερα λόγω της προνομιακής ιατρικής φροντίδας που έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Λέγεται ότι στο «παλάτι» του Ερντογάν λειτουργεί μία υπερσύγχρονη πολυκλινική, αποκλειστικά και μόνο για εκείνον.

Περιγράφοντας την κρισιμότητα της κατάστασης για την οποία επιμένουν, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «οποιοσδήποτε άλλος θα είχε τελειώσει πριν από έναν χρόνο». Υπό την έννοια αυτή, λένε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτήν την στιγμή να γίνει μία ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο ζωής που απομένει στον Ερντογάν.

Ακόμη δυσκολότερη είναι η εκτίμηση για τον χρόνο κατά τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι σε θέση να κάνει, έστω επιλεκτικές, δημόσιες εμφανίσεις. Και επίσης για το διάστημα όπου θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. «Σύντομα δεν θα είναι ικανός για τίποτε», λένε.

Σημειώνουν μάλιστα οι ίδιες πηγές ότι ο τούρκος πρόεδρος έχει ήδη αντιμετωπίσει δύο καρκίνους: έναν στο έντερο και έναν στον προστάτη.

Το τι είδους εξελίξεις ή περιπλοκές μπορεί να επιφέρει στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην ευρύτερη περιοχή μία τέτοια πορεία της υγείας του Ερντογάν, είναι αυτή την στιγμή δύσκολο να προσδιοριστεί.

Ορατή διάδοχη κατάσταση δεν είναι γνωστό να υπάρχει και οι επιπτώσεις, είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε σε γεωπολιτικό επίπεδο, μπορεί να είναι κατακλυσμιαίες.

 

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.