Μόνο στο spirto: Το καινούργιο αμάξι του Άδωνι Γεωργιάδη

28 Μαρτίου 2020 19:11

Νέο αυτοκίνητο έχει εδώ και λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε το καινούργιο του αμάξι πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από αυτό στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, ο Γεωργιάδης θα κυκλοφορεί πλέον με το ηλεκτρικό Peugeot e-208, στο πλαίσιο του «βουλευτικού leasing». Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν το αυτοκίνητό τους επιλέγοντας ένα καινούργιο, στο πλαίσιο του leasing που αποφασίζει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Γεωργιάδης επέλεξε το μικρό, ηλεκτρικό Peugeot e-208, το οποίο είναι από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα.

Ο υπουργός είναι ενθουσιασμένος και έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Instagram: «Σήμερα οδήγησα το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πηγαίνει υπέροχα. Είναι σίγουρα το μέλλον στα αυτοκίνητα Πόλης»! Το 208-e έχει αυτονομία 340 χιλιόμετρα και μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2. Σύμφωνα με την «Peugeot», φορτίζεται στο 80% της αυτονομίας του σε τριάντα λεπτά, με τον ανάλογο ταχυφορτιστή φυσικά. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω του τρισδιάστατου ψηφιακού πίνακα οργάνων και μπορούν επίσης να προβάλλονται, όπως ένα ολόγραμμα, μέσω της χωρητικής έγχρωμης οθόνης αφής. Επιπλέον, διαθέτει την εφαρμογή MyPeugeot που εξασφαλίζει στους κατόχους του οχήματος τη δυνατότητα να διαχειριστούν από απόσταση ορισμένες από τις λειτουργίες του, όπως η φόρτιση και ο προγραμματισμός της θερμοκρασίας στην καμπίνα.

Τι είναι το «βουλευτικό leasing»

Με βάση την απόφαση του Προέδρου του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς και Επικρατείας όπως και των υπολοίπων περιφερειών της χώρας καθώς και οι ευρωβουλευτές, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα με μηνιαίο μίσθωμα υψηλότερο ή ίσο με το αντίστοιχο των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το μηνιαίο μίσθωμα για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 1.600 κ.εκ. ανέρχεται σε 450 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τους βουλευτές Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς και Επικρατείας ενώ για τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο κυβισμός των κινητήρων ανεβαίνει στα 1.800 κ.εκ. και το μηνιαίο μίσθωμα στα 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση και για τις δύο κατηγορίες βουλευτών, οι οποίοι μπορούν να τα αποκτήσουν δικαιολογώντας το υψηλό μίσθωμα που ανέρχεται σε 765 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.