Μπακοδήμου για Σεργουλόπουλο: «Δεν νιώθω νοσταλγία, γενικότερα…»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Σεπτεμβρίου 2022 08:49

Η Μαρία Μπακοδήμου δεν αισθάνεται νοσταλγία για την εποχή που συνεργαζόταν με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, με τον οποίο αποτέλεσε τηλεοπτικό ζευγάρι για πολλά χρόνια.

Η παρουσιάστρια Μαρία Μπακοδήμου απάντησε για πρώτη φορά στα όσα έχουν ακουστεί για την ίδια και το πρώην έτερον ήμισύ της τηλεοπτικά, τον Φώτη Σεργουλόπουλο και εξήγησε γιατί πιστεύει πως οι δυο τους δεν είναι πλέον μαζί στη μικρή οθόνη…

Ποια είναι η ανάγκη που σας ώθησε να επιστρέψετε στον ΣΚΑΪ και πάλι με μία εκπομπή που προϋποθέτει μεγάλη δέσμευση, μία εκπομπή με πολλές ανάγκες.

Η ανάγκη για μια πιο θετική ματιά! Κάποια στιγμή αισθάνθηκα πολλή μιζέρια βλέποντας συνεχώς ανθρώπινα δράματα. Βέβαια, συνέβαιναν πάντα αλλά τελευταία είναι πιο άγρια τα πράγματα. Όσο τα ανακυκλώνουμε τόσο πιο αρνητική γίνεται η ατμόσφαιρα. Θέλω να επικοινωνήσω με πιο θετική ματιά, πιο ψυχαγωγική, χιουμοριστική και σατιρική, ακόμα κι αν αναγκαστούμε κι εμείς να ασχοληθούμε και να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη δύσκολη επικαιρότητα. Όμως δεν θα διογκώσουμε ούτε θα ανακυκλώσουμε τις αρνητικές ειδήσεις.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον ανταγωνισμό και όλα όσα συμβαίνουν στην τηλεοπτική αρένα; Τι πιστεύετε ότι θα ξεχωρίσει το κοινό στον έναν ή τους πολλούς;

Αυτό δεν το γνωρίζει ποτέ κανείς όταν μπαίνει στο παιχνίδι. Αν το ήξερα και ήμουν διευθύντρια σε κάποιο Μέσο, θα έλεγα: «Αυτό ξεχωρίζει ο κόσμος, ας ακολουθήσουμε μια τέτοια συνταγή». Καμιά φορά τα outsiders σε εκπλήσσουν και οι επιτυχημένες συνταγές σε απογοητεύουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω κάτι που θα κάνω καλά, που θα με εκφράζει, θα νιώθω ωραία μέσα σε αυτό και που θα είναι τίμιο. Είμαι από τους ανθρώπους που δουλεύουν. Είμαι ψυχασθενής με τη δουλειά, οπότε ξέρω ότι θα είμαι τίμια απέναντι και σε αυτό το προϊόν. Θέλω να είμαστε μια καλή παρέα και να μας επιλέξει ο κόσμος. Ο ανταγωνισμός πάντα υπήρχε, και καλά κάνει και υπάρχει. Επειδή είμαι πολλά χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, γνωρίζω όλους τους ανθρώπους του χώρου και τους αγαπώ διότι όλοι περνάμε τα ίδια. Δεν μπορώ να δω αρνητικά ένα συνάδελφο.

Στο παρελθόν ήσαστε δίδυμο με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Τώρα παίρνετε όλη την παρουσίαση πάνω σας. Νιώθετε νοσταλγία ή έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για σας και πηγαίνετε για άλλα;

Νοσταλγία δεν νιώθω γενικότερα. Κάθε ημέρα που ζούμε είναι μια καινούρια ημέρα που μας φέρνει καινούρια πράγματα. Η νοσταλγία είναι ένα συναίσθημα που μας κρατά πίσω. Το τώρα είναι που υπάρχει και το τώρα προσφέρει χιλιάδες πιθανότητες να ζήσουμε πολύ όμορφες και δημιουργικές καταστάσεις.

Ναι, αλλά και το πριν είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική σας ζωή.

Σίγουρα το πριν είναι αυτό που μας έχει φέρει στο τώρα. Στη ζωή μου, όμως -και στην προσωπική και στην επαγγελματική-, δεν αναπολώ το παρελθόν. Απλώς, καμιά φορά κοιτάζω πίσω για να δω αν μπορώ να γίνω καλύτερη παρατηρώντας λάθη που έχω κάνει στο παρελθόν.

Φιλία και επαγγελματική σχέση μπορούν να διατηρηθούν στο χρόνο;

Φυσικά! Το θέμα είναι ωστόσο πώς θα διατηρηθούν. Από την άλλη, τίποτα δεν κρατά για πάντα. Για παράδειγμα, παντρεύεσαι και νομίζεις ότι θα είστε για πάντα μαζί. Όμως αλλάζεις εσύ, αλλάζει και ο άλλος. Σημασία έχει οι αποχωρισμοί και τα κλεισίματα των κύκλων να γίνονται ωραία και να συνειδητοποιείς γιατί ο καθένας παίρνει άλλο δρόμο.

Δεν είναι όμως δύσκολο να διατηρηθεί μια σχέση, είτε, επαγγελματική είτε προσωπική;

Ναι, είναι δύσκολο. Ωστόσο, για να έχεις καλές σχέσεις με τους άλλους, πρέπει να έχεις και με τον εαυτό σου. Κι αν αυτό είναι δύσκολο, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να τα βρεις με τους άλλους.

Πηγή: Hello!