Μπαλατσινού-Κικίλιας: Γιατί η Μενεγάκη «επέστρεψε την πρόσκληση» στο ζευγάρι

Δημοσιεύθηκε: 4 Ιουλίου 2019 16:30
Μπαλατσινού-Κικίλιας: Γιατί η Μενεγάκη "επέστρεψε την πρόσκληση" στο ζευγάρι

Ο γάμος του Βασίλη Κικίλια και της Τζένης Μπαλατσινού έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια -ή λιτότητα, κατ’ άλλους- και βέβαια πέρα από το ίδιο το συμβάν, την προσοχή συγκέντρωσαν και οι πολλοί και διάσημοι καλεσμένοι. Αλλά και οι απουσίες…

Η ηχηρή απουσία της Ελένης Μενεγάκη

Η πιο σημαντική απουσία, αν και αναμενόμενοι κατά πολλούς, ήταν εκείνη του Πέτρου Κωστόπουλου, πρώην συζύγου της Τζένης Μπαλατσινού. Κάποιοι είπαν ότι δεν θέλησε ο ίδιος να πάει στο γάμο της με το Βασίλη Κικίλια. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όμως. Η αλήθεια είναι ότι το ζευγάρι δεν κάλεσε τον πρώην σύζυγο της παρουσιάστριας στο γάμο του.

Όλοι ξέρουν ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, αλλά ανάμεσα και στον Πέτρο Κωστόπουλο και το Βασίλη Κικίλια είναι πολιτισμένες, αλλά ως εκεί. Δεν έγιναν ποτέ φίλοι και μάλιστα, στην αρχή της σχέσης της Τζένης με τον Κικίλια, υπήρξαν τα γνωστά παρατράγουδα, με τις πληροφορίες που ήθελαν τον Πέτρο Κωστόπουλο να “μπαίνει στη μέση” και να χαλάει το ειδύλλιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Τζένη με τον Πέτρο δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν τα όσα τους χώρισαν στο παρελθόν, παρά μόνο να διατηρήσουν μια τυπική σχέση για χάρη των παιδιών τους, οδήγησαν στην απόφαση του ζευγαριού να μην καλέσει τον πρώην εκδότη στο γάμο του. Και αυτό, είχε μια… παράπλευρη απώλεια από τη λίστα των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στο γάμο, αυτή της Ελένης Μενεγάκη.

Μια σχέση με πολλά πάνω και κάτω

Η σχέση της Τζένης Μπαλατσινού και της Ελένης Μενεγάκη έχει περάσει από διάφορα στάδια. Αρχικά, όταν και οι δύο ήταν παντρεμένες, η πρώτη με τον Πέτρο Κωστόπουλο και η δεύτερη με το Γιάννη Λάτσιο, οι τέσσερείς τους ήταν αχώριστοι. Για περίπου δύο δεκαετίες η παρέα των 4 stars της τηλεόρασης και των media ήταν θρυλική: όπου βρισκόταν η Ελένη Μενεγάκη και ο πρώην σύζυγος της, o Γιάννης Λάτσιος, δίπλα ήταν και η Τζένη Μπαλατσινού με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Και ήταν μια φιλία βαθιά και ουσιαστική, η οποία επισφραγίστηκε με την κουμπαριά τους, όταν Τζένη και Πέτροις βάφτισαν την κόρη της Ελένης και του Γιάννη, τη Λάουρα.

Και ξαφνικά, η σχέση ράγισε. Μαζί με το γάμο της Ελένης Μενεγάκη και την απόφασή της να προχωρήσει τη ζωή της στο πλευρό του Ματέο Παντζόπουλου. Ήταν, όπως λένε όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, μια απόφαση που βρήκε κάθετα αντίθετη τη Τζένη Μπαλατσινού, η οποία τότε ακόμα επέμενε να προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλο, παρά τα άπειρα προβλήματα που είχαν ήδη οι δύο τους.

Αυτή η διαφορά αντίληψης για τη ζωή και το γεγονός ότι η τζένη δεν δίστασε να εκφραστεί ανοιχτά στη φίλη της, ήταν που έφερε και το τέλος της φιλίας τους, ένα τέλος που δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τους ανθρώπους της σόουμπιζ.

Στον «πάγο» για περίπου 3 χρόνια

Η σχέση έμεινε στον «πάγο» για περίπου 3 χρόνια, με τα απολύτως τυπικά να συγκρατούν τους δεσμούς που ένωναν τις δύο γυναίκες. Η Μπαλατσινού ποτέ δεν αμέλησε τα καθήκοντα της ως πνευματική μητέρα της Λάουρας, ήταν πάντα εκεί σε γιορτές και γενέθλια, πάντα με δώρα και πραγματική τρυφερότητα για τη μικρή και η Μενεγάκη από την πλευρά της ποτέ δεν εμπόδισε την επικοινωνία νονάς – βαφτιστήρας. Μέχρι εκεί, όμως.

Μέχρι που, πριν από δύο χρόνια, η σχέση άρχισε να αποκαθίσταται. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να επικοινωνούν και πάλι και μάλιστα έγιναν, από την πλευρά της Τζένης κυρίως, κάποιες “επιθέσεις φιλίας” προς την Ελένη Μενεγάκη, με δηλώσεις από τηλεοράσεως για τη φιλία τους. Ίσως, όπως λένε όσοι ξέρουν, η τζένη αναθεώρησε τα όσα είχε πει στην Ελένη όταν εκείνη χώρισε, καθώς πλέον βρέθηκε κι εκείνη στην ίδια ακριβώς θέση. Μπορεί, βέβαια, οι δύο γυναίκες να ξεκίνησαν ξανά να μιλάνε, αλλά η σχέση δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που ήταν παλιά. Κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα και στο γάμο της Τζένης…

 

Γιατι είπε όχι

Γιατί, λοιπόν, αφού οι σχέσεις έφτιαξαν, απουσίαζε η Ελένη από το γάμο της Τζένης; Η αλήθεια είναι ότι είχε προσκληθεί και μάλιστα η Τζένη Μπαλατσινού, περα από το τυπικό προσκλητήριο, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με την Ελένη Μενεγάκη, προκειμένου να της ζητήσει να έρθει στο γάμο της.

Και τότε ήταν που εισέπραξε το “όχι” της παρουσιάστριας. Ένα “όχι” που δεν είπε χωρίς σκέψη η Ελένη Μενεγάκη.

Όπως λένε οι πληροφορίες, αφού ευχαρίστησε πολύ τη Τζένη Μπαλατσινού και της ευχήθηκε τα καλύτερα, λέγοντάς της ότι είναι ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι με το Βαίλη Κικίλια και ότι μαζί μπορούν να ευτυχήσουν, η Ελένη Μενεγάκη της είπε ότι δεν πρόκειται να πάει στο γάμο, καθώς οι δεσμοί που τη δένουν με τη Τζένη είναι οι ίδιοι που τη δένουν και με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

“Δεν το βρίσκω πολύ σωστό για τον Πέτρο αυτή τη στιγμή”, φέρεται να της είπε, κάτι που η Μπαλατσινού κατανόησε απόλυτα, κατανοώντας και τη δύσκολη θέση της Μενεγάκη. Η Ελένη επέστρεψε την πρόσκληση, χωρίς όμως αυτή τη φορά οι σχέσεις των δύο γυναικών να διαταραχτούν, όχι περισσότερο απ’ όσο έχουν διαταραχθεί ήδη πάντως…

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT