Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Η Κάρολαιν έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή»

17 Μαρτίου 2022 15:46

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Η Κάρολαιν έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή»

Σήμερα μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν αποσπάσματα από την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και όσα αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Η Κάρολαιν έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή»

Στα αποσπάσματα αυτά, φαίνεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να αποδίδει στην σύζυγό του Κάρολαιν κάποιες ψυχολογικές διαταραχές που την οδηγούσαν σε διάφορα ξεσπάσματα.

Ενώ για τον εαυτό του αναφέρει πως η στάση του σε αυτές τις εκρήξεις θυμού ήταν παθητική.

«To χρονικό διάστημα που ξεκινά μετά την αποβολή και μέχρι να γεννηθεί το παιδί μας και να εξασφαλιστεί η υγεία του, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς.

Ήξερα από τον πρώτο καιρό που είχα γνωρίσει τη σύζυγό μου ότι είχε ένα στοιχείο στη συμπεριφορά της, στο οποίο καταφέραμε να δώσουμε ονομασία αργότερα.

Την ονομασία αυτή, μας της έδωσε η ψυχολόγος που επισκεπτόμασταν με τη σύζυγό μου και η οποία είχε χαρακτηρίσει αυτό το στοιχείο της συμπεριφοράς της συζύγου μου ως μεταιχμιακή ή οριακή διαταραχή.

Επίσης, η ψυχολόγος είχε πει ότι η σύζυγός μου έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή με κάποια στοιχεία κατάθλιψης.

Το χαρακτηριστικό αυτό της συζύγου μου είχε ως αποτέλεσμα σε ήρεμες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μας.

Να έχει απότομα ξεσπάσματα οργής και θυμού για επουσιώδη ζητήματα ενώ τα ξεσπάσματα αυτά διαρκούσαν 2-3 ώρες και έφευγαν έτσι γρήγορα, όπως εμφανίζονταν».

«Επειδή ήξερα αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα της και γνώριζα πως εκείνες τις στιγμές των ξεσπασμάτων δεν ήταν ο πραγματικός της εαυτός, φρόντιζα η στάση μου να είναι παθητική και περίμενα να περάσουν τα ξεσπάσματα.

Μπορεί να ξεσπούσα κάποιες φορές σε κάποια αντικείμενα, αλλά δεν ερχόμουν ποτέ σε αντιπαράθεση με τη σύζυγό μου, ούτε σε λεκτικό ούτε σε σωματικό επίπεδο.

Δεν εκδήλωσα ποτέ οποιαδήποτε μορφή βίας απέναντι στη σύζυγό μου. Αντιθέτως, όταν η σύζυγός μου είχε τα ξεσπάσματα οργής και θυμού εκδήλωνε πάντα λεκτική βία και αρκετά συχνά σωματική βία προς εμένα.