Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Παραιτήθηκε η δικηγόρος του

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Φεβρουαρίου 2023 10:37

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταθέτει έφεση

Παραιτήθηκε η δικηγόρος Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία εκπροσώπησε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στη δίκη για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου άρχισε τη Δευτέρα και διακόπηκε μετά από αίτημα της συνηγόρου, για τις 28 Μαρτίου.

Η Κατερίνα Μαυροειδή δήλωσε στο δικαστήριο πώς έλαβε εντολή από τον καταδικασμένο σε ισόβια και επιπλέον δεκαετή κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του κουταβιού της 20χρονης, στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Με αιτιολογία ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η συνήγορος αιτήθηκε αναβολή της εκδίκασης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το οποίο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη, δίνοντας χρόνο πλέον του ενός μήνα για να προετοιμαστεί η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Σε γραπτή δήλωση που διένειμε η Μαυροειδή αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό είχα αναλάβει την υπεράσπιση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στο β’ βαθμό Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Πλην όμως, επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ως συνήγορος υπεράσπισης στην εν λόγω υπόθεση και δηλώνω την παραίτησή μου».

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Επιπλέον, κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς που αφορούσε το κουτάβι, την αγαπημένη Ρόξυ που είχε υιοθετήσει η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις Αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλίοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημά του σε άγνωστους δράστες.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην έδρα τους τακτικούς δικαστές.

Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραράκη