Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: τι είπε ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης

17 Μαΐου 2022 08:51

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: τι είπε ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για την στυγερή δολοφονία της γυναίκας του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά. Η απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο ήρθε αργά χθες το μεσημέρι.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Και ήρθε αντιμέτωπος με τα όσα φρικτά τέλεσε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας. Αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου. Eνώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση για την ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών είναι ομόφωνη. Επίσης ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 20 χρόνια, ο 34χρονος σήμερα πιλότος, θα μπορεί να αποφυλακιστεί.

Η ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια, Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία ήταν παρούσα στη δίκη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Όπως ανέφερε, η εισαγγελέας είπε στην δικαστική αίθουσα πως η Καρολάιν χάθηκε για ασήμαντη αφορμή, καθώς ο δράστης δεν κατάφερε να παρουσιάσει καμία πράξη του που να θεωρηθεί εν βρασμώ ψυχής.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε παρουσιάσει ως επιχείρημα τον φόβο για το παιδί του από το ξέσπασμα της μητέρας, κάτι το οποίο καταρρίφθηκε από την κίνηση να βάλει το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα.

Κατά την εισαγγελέα, έκανε τη μέγιστη κακοποιητική πράξη. «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Κάρολαϊν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση». Τόνισε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του.

Σημειώνεται πως ένας μάρτυρας υπεράσπισης εμφανίστηκε στο δικαστήριο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ωστόσο υπερασπίστηκε περισσότερο την οικογένειά του.