Μπάμπης Στόκας: «Η συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά ήταν λάθος για πολλούς λόγους»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Ιανουαρίου 2023 11:26

Ο Μπάμπης Στόκας χαρακτήρισε λάθος τη συνεργασία που είχε κατά το παρελθόν με τον Σάκη Ρουβά.

Ο γνωστός τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην περίοδο που υπήρξε κριτής σε talent show και στη συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά.

Για τη θέση του κριτή όπως είπε, δεν μετάνιωσε: «Σκέφτηκα ότι πρέπει να μπούνε κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτά. Έβλεπα στο εξωτερικό ένα ροκ σταρ, έναν ποπ σταρ κι έναν παραγωγό και στην Ελλάδα έβλεπα πέντε ανθρώπους να γυρνάνε γύρω γύρω, οπότε είπα θα πάω κι εγώ να κάνω την ανατροπή.

Πέρασα καλά, όπου πάνω περνώ καλά, δεν πάνω να μην περάσω καλά. Όπου δεν περνώ καλά, φεύγω, θα το είχατε καταλάβει».

Αντίθετα, θεώρησε πως η συνεργασία με τον Ρουβά, ήταν λάθος, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους.

Συγκεκριμένα, είπε: «Όσον αφορά για τον Σάκη Ρουβά, νομίζω ότι ήταν ένα λάθος για πολλούς λόγους. Μετά, όσον αφορά την Άννα (σ.σ. Bίσση), ήταν ένα τραγούδι, που άκουσα εγώ στην Καλαμάτα με έναν φίλο μου και λέω ‘α τι ωραίο ντουέτο, να το έκανα με την Άννα’ κι έτσι το έκανα…».

Σε άλλο σημείο, ο Στόκας αναφέρθηκε στη γνωριμία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. «Το πρώτο όνομα των Πυξ Λαξ ήταν ”Παναγία βοήθα”. Μας το είχε βγάλει μια γιαγιά γιατί κάναμε πρόβα σε ένα στουντιάκι και ερχόταν και έλεγε ‘Παναγία βοήθα ρε παιδιά, σταματήστε’»

Με το όνομα Πυλ Λαξ υπήρχε πρόβλημα γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι σημαίνει. Είχα γράψει χαρτάκια και τους τα έδινα. Στην πρώτη συναυλία των Πυξ Λαξ ήμασταν σε ένα σχολείο με 300-400 άτομα και έβλεπα κάτι τύπους να κρατάνε ντομάτες, ζαρζαβατικά και είχα μείνει. Ευτυχώς δεν τα φάγαμε γιατί έπρεπε να γλιτώσουμε».

Για το πώς διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ είπε: «Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή. Παρατηρήσαμε πώς κάποιες Παρασκευές ο κόσμος που παίζαμε ήταν πολύ κάτω. Θεωρήσαμε ότι μας βαριόντουσαν. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την μπάντα. Το 2004 είχαμε πει ότι θα ξαναβρισκόμασταν το 2014 αλλά έγινε νωρίτερα και δεν το περιμέναμε ότι θα πάει τόσο καλά.

Με τον Φίλιππο είναι σαν να μην περνάει ο καιρός. Υπήρξε περίοδος που κάναμε ένα χρόνο να βρεθούμε αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο ήταν σαν να είχαμε βρεθεί χθες. Όταν έφυγε ο Μάνος Ξυδούς ήταν σαν να έφυγε ο ‘μπαμπάς’. Εάν ήταν εκείνος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μπορούσε να κοντρολάρει ό,τι δεν μπορούσαμε εμείς».