Μπιλ Κόσμπι: Ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Συντάκτης: Newsroom

22 Ιουνίου 2022 14:30

Μπιλ Κόσμπι: Ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Ένοχος κρίθηκε ο Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση, καθώς η Τζούντι Χαθ ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970.

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασε στην Χαθ 500.000 δολάρια ως αποζημίωση. Η Τζούντι Χαθ κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, ισχυριζόμενη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Κατηγορούσε επίσης τον Μπιλ Κόσμπι για «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από πρόθεση και από αμέλεια». Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974 όταν η Τζούντι Χαθ ήταν 15 ετών, αλλά αναθεωρήθηκε αργότερα και τοποθέτησε το περιστατικό στο 1975, όταν η Χαθ ήταν 16 ετών.

Μέσω των δικηγόρων του, ο 84χρονος ηθοποιός, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Στην καταγγελία της, η Τζούντι Χαθ ανέφερε ότι τον συνάντησε σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος της φέρεται να την προσκάλεσε μαζί με μια φίλη της να τον ακολουθήσουν στο κλαμπ του τένις.

Από εκεί, ισχυρίστηκε η Χαθ, ότι ο κωμικός τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στις νεαρές γυναίκες πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Χιου Χέφνερ.

Η Χαθ ισχυρίστηκε ότι, αν και ο Κόσμπι γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της, έδωσε εντολή στις εφήβους να πουν ψέματα: «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19». Η Χαθ ακολούθως κατέθεσε ότι ο Κόσμπι την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η Χαθ μίλησε για λίγο σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο της Σάντα Μόνικα. «Είμαι ενθουσιασμένη», είπε. Από το 2005, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.