Μπραντ Πιτ: Έγινε και… γλύπτης, έργα του φιλοξενούνται σε έκθεση στη Φινλανδία!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Σεπτεμβρίου 2022 09:20

Ο Μπραντ Πιτ παρουσιάζει έργα γλυπτικής που δημιούργησε σε νέα έκθεση στη Φινλανδία!

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπραντ Πιτ συμμετέχει στην έκθεση με τίτλο «Thomas Houseago’s WE with Nick Cave & Brad Pitt » που διοργανώνεται σε Μουσείο στο Τάμπερε, η οποία περιλαμβάνει επίσης έργα κεραμικής του Αυστραλού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Νικ Κέιβ και του Βρετανού γλύπτη και ζωγράφου, Τόμας Χάουζεγκο.

Η συλλογή εννέα αντικειμένων του Πιτ περιλαμβάνει μικρού μεγέθους γλυπτά και μεγάλων διαστάσεων δημιουργίες, μεταξύ άλλων ένα μπρούτζινο έργο που απεικονίζει τον Χαν Σόλο από την κινηματογραφική σειρά «Star Wars» και ένα μικροσκοπικό σπίτι από φλοιό δέντρων.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φιλοτέχνησε πολλά ξύλινα κηροπήγια «Candle Holders For Loved Ones» τα οποία όπως διευκρίνισε «δημιουργήθηκαν την περίοδο της Covid-19».

Μάλιστα οι τίτλοι που συνόδευαν τα έργα του είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και σε κάποια από τα κομμάτια του έγραψε: «Τραύμα όπλου που προκλήθηκε στο σπίτι», «Στοχεύοντας σε εσένα με είδα, αλλά ήταν πολύ αργά αυτή τη φορά», «Θαμμένες ανάγκες» και «Σκλάβοι των δικών μας αμαρτιών».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Hildénin taidemuseo (@sarahildenart)

Ο Πιτ δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén αλλά φωτογραφίες από την έκθεση με τα έργα του Αμερικανού ηθοποιού δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καλλιτέχνης και σχεδιάστρια ΝτεΜπράν Τρέου.

«Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης, που δημιουργεί με έντονο πάθος και ορμή» έγραψε, μεταξύ άλλων, στα σχόλιά της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ο Τόμας Χάουζεγκο αποφάσισε να φέρει την έκθεση We στο Τάμπερε. Είναι επίσης συναρπαστικό να βιώνουμε μια νέα και διαφορετική καλλιτεχνική πλευρά του Νικ Κέιβ και του Μπραντ Πιτ.

Η WE μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και την αίσθηση της κοινότητας που ταιριάζει απόλυτα με το Τάμπερε, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ικανότητά της για αλλαγή και λήψη τολμηρών αποφάσεων από κοινού.

Το μήνυμα τής από κοινού δημιουργίας και του να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον είναι πολύ ισχυρό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς», ανέφερε από τη δική της πλευρά, η δήμαρχος του Τάμπερε, Άννα Κάισα Ίκονεν.