Μπραντ Πιτ: Κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Αντζελίνα Τζολί για το Chateau Miraval

Συντάκτης: Newsroom

19 Φεβρουαρίου 2024 18:50

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη ικαστική διαμάχη του με την πρώην του, Αντζελίνα Τζολί, για τον γαλλικό αμπελώνα τους αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν πηγές στο Page Six.

Ο 60χρονος ηθοποιός βρέθηκε στα δικαστήρια της Καλιφόρνιας και του Λουξεμβούργου για το Château Miraval, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει το πλειοψηφικό πακέτο στον περίφημο αμπελώνα, αφού η 48χρονη Τζολί πούλησε τις μετοχές της στον Yuri Shefler, ιδιοκτήτη του ρωσικού γίγαντα της βότκας Stoli.

Πριν παντρευτούν, το ζευγάρι αγόρασε μαζί το κτήμα, με τον Πιτ να κατέχει το 60% και την Τζολί το 40%.

Μάλιστα, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο οινοποιείο το 2014 και ο Πιτ χάρισε στην Τζολί ένα επιπλέον 10 τοις εκατό ως μέρος του γάμου τους, καθιστώντας το περιουσιακό στοιχείο 50-50 όταν χώρισαν το 2016, όπως ανέφεραν πηγές.

Στη συνέχεια, η Τζολί πούλησε τις μετοχές της, αλλά ο Πιτ υποστηρίζει ότι η συμφωνία της δεν ήταν έγκυρη και ότι θα έπρεπε να διατηρήσει το 60% της ιδιοκτησίας του.

Μια πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε στη Page Six: «Εκείνος κατείχε το 60 [τοις εκατό] και εκείνη το 40 [τοις εκατό]. Όταν παντρεύτηκαν, ήταν μια συζήτηση όπου όλα ήταν ρόδινα [τότε]. Η συμφωνία ήταν να πάρει εκείνη το 10 τοις εκατό από εκείνον, μια συμφωνία 50/50 που πέτυχαν για ένα ευρώ. Ήταν συμβολικό για τη συνεργασία τους».

Ωστόσο, ο Πιτ υποστηρίζει στο δικαστήριο ότι η συμφωνία του ζευγαριού για το επιπλέον 10 τοις εκατό είναι ανεφάρμοστη, σύμφωνα με πηγές, και ότι θα πρέπει να πάρει πίσω το ποσοστό και να διατηρήσει τον έλεγχο της περιουσίας.

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφάσισε ότι – προς το παρόν – το 10% επιστρέφει στον Πιτ μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.

Είπε η πηγή: «Είναι κάτι σαν το ισοδύναμο της μεσεγγύησης… δεν είναι μια οριστική απόφαση».

Και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, διατηρεί ένα 60/40 [μερίδιο]», πράγμα που σημαίνει ότι «διατηρεί τον έλεγχο αυτού του πράγματος μέχρι πιθανότατα έναν ακόμη χρόνο, ή περισσότερο», καθώς η νομική μάχη συνεχίζεται.