Fun έρευνα by Iciao: Ο Μr. Spock φοράει το πιο μοντέρνο καρό – Michael Kors, Donatella Versace, Comme Des Garcons τον κόπιαραν (φωτογραφίες)

12 Απριλίου 2019 00:01

Tartan plaids. Καρό καρφωτό δηλαδή. Θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μόδας και το καλοκαίρι. Kαι μάλιστα το κιτρινόμαυρο, της ΑΕΚ. Αξίζει, όμως, τον κόπο να δούμε από πού εμπνεύστηκαν οι τρειs διάσημοι οίκοι μόδας που το “διατράνωσαν”, καταρχάς για τον χειμώνα: ο Comme Des Garcons της Rei Kawakubo, της Γιαπωνέζας διαχρονικής ιέρειας της μόδας, ο αμερικάνικος του Μichael Kors και ο ιταλικός της Donatella Versace. Γιατί αυτό είναι το μεγαλείο (τους): από τον κύριο Spock. Τον αγαπημένο Mr. Spock.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Εν έτει 1972, ο λατρευτός ηθοποιός-icon Leonard Nemoy πόζαρε στο κρεβάτι με μια robe de chambre με το ίδιο μοτίβο με των προαναφερόμενων οίκων. Υπήρξε η έμπνευση και των τριών, όπως θα διαπιστώσετε απ’ τις λήψεις που παραθέτουμε – είναι ηλίου φαεινότερο.  Το ενσταντανέ, πάλι, βρέθηκε εντελώς συμπτωματικά στα χέρια μας -by traveller, τον “φύλακα-άγγελό” μας- και φυσικά θα ήταν αδύνατο να μην το δημοσιοποιήσουμε.

Όπως επίσης, θα ήταν αδύνατο να μη γίνει αυτομάτως η σύγκριση. Ειδικά με το μοντελάκι της συνονόματης Donatella: Στην πασαρέλα της αντικρίσαμε tale quale καρό με αυτό του sci-fi TV hero στην κορμάρα της Gigi Hadid.  Πού να φανταζόταν, βέβαια, ο αξέχαστος ηθοποιός που έγινε διάσημος απ’ το  “Star Trek” ότι το καρό του, 46 χρόνια μετά, θα ήταν ό,τι πιο hip. Έτσι είναι όμως: γυρίζει (η “μαμά” μόδα). Και πρωτοτυπία, τώρα πια, ουδεμία. Ποιος διεκδικεί άλλωστε -και πού- την παρθενογένεση; !…

TIP

Και η Τατιάνα Στεφανίδου “ενέσκηψε” στον πειρασμό του κιτρινόμαυρου καρό. Όσο για το δικό μου, είναι vintage, έχει και ασορτί, υπέροχη κλος φούστα ως το γόνατο, πλην όμως συγκαταλέγεται στα οικογενειακά vintage κομμάτια. Τι εννοώ: γι’ αρχή ότι χρονολογείται από το 1979. Αγοράστηκε από ένα εβραϊκό μαγαζί από την μητέρα μου, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Το μοτίβο είναι μεσοπολεμικό, ενώ το υλικό ολόμαλλο. Από αυτά που σπανίζουν πλέον κι αν τα ανακαλύψεις, είναι ασύμφορα οικονομικά. Hasta la vista.

Τώρα, σχετικά με το logo του, θα σας γελάσω. Αμφότερες -και εγώ και η μητέρα μου- έχουμε το ίδιο “χούι”, ξηλώνουμε τις ετικέτες γιατί μας ενοχλούν όπως ακουμπάνε στο σώμα. “Χούι”, από την άλλη, με το να φαίνεται κραυγαλέα το λογότυπο του brand στο ρούχο/αξεσουάρ μας, όπως πολλές (μπλιαχ!), όχι. Δεν είχαμε ποτέ. Σαφώς, αν ζούσα με αυτό το “κουσούρι”,  θα θα σας αποκάλυπτα και τον άνθρωπο που ανακάλυψε αυτό το έξοχο καρό, που κολακεύει καθεμιά μας, ανεξάρτητα απ’ τα χρώματά της. Γι’ αυτό ακριβώς και σας προτρέπω να το επιλέξετε και για τις ανοιξιάτικες/καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Είναι μούρλια!

Ντονατέλλα Αδάμου 

Le…. mien

 

 

Donatella puts a lively spin on the Gianni years.

Donatella Versace (Gigi Hadid)

 comme des garcons

Comme Des Garcons

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Michael Kors