Ασύλληπτο: βρέθηκε άθικτη σαρκοφάγος 3.000 ετών (!) – φωτογραφίες

25 Νοεμβρίου 2018 15:39

Ένα θαύμα για τους αρχαιολόγους, μια πραγματική αποκάλυψη ήταν η σαρκοφάγος που βρέθηκε τώρα! Εντοπίστηκε από  Γάλλους στην νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στα δυτικά του Νείλου, στο Λούξορ. Όλοι έπαθαν σοκ καθώς όχι μόνον ήταν 3.000 ετών, αλλά άθικτη.  Η μούμια ήταν γυναικεία και σε σε άψογη κατάσταση. Στις λεπτομέρειες τώρα:  Οι επιστήμονες λένε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου η γυναίκα είχε το όνομα Thuya αν και η εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ακριβή ταυτοποίηση της μούμιας. Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία». Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο ονομαστούς φαραώ, όπως ο Τουταγχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.

Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ. Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται 4.000 πριν.

luxor07
luxor06

 

luxor03

 

luxor04
luxor02
luxor05