Μύκονος: Αραβικής καταγωγής γυναίκα αγόρασε βίλα και… εξαφάνισε το εκκλησάκι που υπήρχε στο οικόπεδο – Βίντεο και φωτογραφίες

Συντάκτης: Newsroom

27 Μαρτίου 2024 18:20

Κίνηση που μαρτυρά ασέβεια τόσο προς την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία όσο και προς τους κανόνες της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής έγινε από αραβικής καταγωγής γυναίκα που αγόρασε ακίνητο στην παραλία του Φωκού στη Μύκονο.

Η νέα ιδιοκτήτρια της βίλας, την οποία φέρεται να απέκτησε σε πλειστηριασμό, για άγνωστο λόγο «έθαψε» το εκκλησάκι που βρισκόταν μέσα στο παραθαλάσσιο οικόπεδό της, προκαλώντας την αντίδραση των ντόπιων.

Μύκονος: Εκκλησάκι ήταν θαμμένο μέσα σε ένα βουνό από χώμα (2)

Την αποκάλυψη έκανε ο νέος αντιδήμαρχος καθημερινότητας, αδειοδοτήσεων και εθελοντισμού, Δημήτρης Κουτσούκος, σε μια από τις καθημερινές επισκέψεις του στις παραλίες του νησιού στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας για καθαρισμό.

Με μια πρώτη ματιά, το εκκλησάκι που δέσποζε μέχρι και πέρυσι στο παραθαλάσσιο οικόπεδο φαίνεται να… λείπει, σε αντίθεση με έναν χρόνο πριν, έως και τις 23 Ιουνίου, που υπήρχε όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που τραβήχθηκαν από ψηλά.

Το μυστήριο με το εξαφανισμένο εκκλησάκι έλυσε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος που επιχείρησε επιτόπια αυτοψία στο σημείο.

Διαπίστωσε ότι ο ναός είχε καλυφθεί μέσα σε ένα βουνό από χώμα και μάλιστα ο ίδιος ήταν που ξέθαψε με τα χέρια του τον σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο η βίλα βγήκε σε πλειστηριασμό και για την αγορά της ενδιαφέρθηκε μια γυναίκα αραβικής καταγωγής η οποία και την απέκτησε.

ekklisaki-mykonos-23
Εντός του κόκκινου πλαισίου, όπως φαίνεται σε αεροφωτογραφία, το εκκλησάκι μέσα στο οικόπεδο προτού αγοραστεί από τη νέα ιδιοκτήτρια

Ουδείς γνωρίζει, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί η γυναίκα προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, να θάψει κυριολεκτικά μέσα στο χώμα το γραφικό εκκλησάκι-σημείο αναφοράς στην παραλία του Φωκού.