Μύκονος: Ενισχύεται η αστυνόμευση στο κοσμοπολίτικο νησί μετά την επίθεση σε αρχαιολόγο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Μαρτίου 2023 08:23

Το σχέδιο «Επιχείρηση Μύκονος» μπαίνει σε εφαρμογή από τη Μεγάλη Εβδομάδα κιόλας, με σκοπό να ελεγχθούν περισσότερες από διακόσιες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις στο «νησί των Ανέμων».

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως μάλιστα και λίγο νωρίτερα, το κυβερνητικό σχέδιο για τη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, άμεσα μεταβαίνουν στο νησί εκατό αστυνομικοί, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν περισσότερες από δακόσιες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, όλα αυτά έρχονται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 52χρονου αρχαιολόγου της εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την καταγγελία 48χρονης συναδέλφου του ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές.

Η ίδια ανέφερε ότι έλαβε σε μήνυμα sms, κείμενο με λατινικούς χαρακτήρας, με το οποίο ο άγνωστος αποστολέας την εξύβρισε και απειλούσε την ίδια όπως και την οικογένειά της. Η 48χρονη κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου, για απειλή και εξύβριση.

«Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα. Προφανώς αυτό ισχύει και για τη Μύκονο αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας με εκατό πρόσθετους αστυνομικούς, ξεκινώντας σταδιακά πριν από το Πάσχα», έγραψε σε ανάρτησή του για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι το 2018 υπήρξε ξυλοδαρμός αντιδημάρχου στη Μύκονο και πάλι είχαν ανακοινώσει ότι θα ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα εκεί. Ενισχύθηκε περιοδικά, μόνο για τη σεζόν.

Η αστυνομική δύναμη εκεί χρειάζεται ενίσχυση και το χειμώνα, γιατί όλες οι παράνομες, αυθαίρετες εργασίες γίνονται το χειμώνα και τη νύχτα», είπε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων.

Ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε, στις 9 Μαρτίου, από άγνωστους στην Κηφισιά, κατέθεσε την Τετάρτη στο τμήμα Εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν είχε ποτέ απειληθεί είχε, όμως, δεχτεί πιέσεις από ιδιώτες και εκτιμά πως η επίθεση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία του.