Μύκονος, μέρος ΙΙ: Eξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή ρολόγια από τουρίστες – και όχι μόνο

Δημοσιεύθηκε: 05/07/2019 15:29
Μύκονος, μέρος ΙΙ: Eξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή ρολόγια από τουρίστες - και όχι μόνο

Έχουν τρέξιμο οι αστυνομικές Αρχές της Μυκόνου αυτό το φεγγάρι και όχι τυχαία. Παράτα διασήμων με χρήμα ουρά γίνεται στο νησί και οι «ποντικοί» κάθε είδους βρίθουν, αποσκοπώντας στο να εκμαιεύσουν και αυτοί (από τους έχοντες – πολλά) το κατιτίς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σπείρα δρούσε και στόχευε στην αρπαγή πολυτελών ρολογιών προς πώληση. Η Αστυνομία, όμως, του νησιού μετά από συντονισμένη δράση την εντόπισε, την εξάρθρωσε και… φινίτο.

Στα ίχνη και τη σύλληψη των δραστών, για να πούμε την ιστορία από την αρχή, έφτασε η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, της Ασφαλείας Σύρου και της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δράστες

Μετά την περιπετειώδη σύλληψη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου -στην Μύκονο, να διευκρινίσουμε- ενός 32χρονου Ιταλού, παρ’ όλο που αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να διαφύγει, σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των μελών της συμμορίας που είχε διαπράξει τουλάχιστον άλλες επτά κλοπές πολυτελών ρολογιών στη Μύκονο και συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Δυο από τους αλλοδαπούς, 30χρονος και ένας 33χρονος, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Χώρα Μυκόνου, τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση και, μόλις προσπάθησαν να αρπάξουν το ρολόι ενός πεζού αλλοδαπού παραθεριστή, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν αμέσως και τους συνέλαβαν. Άλλοι δυο συνεργοί τους, ένας 27χρονος και ένας 28χρονος, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Πού είναι τα ρολόγια, οέο;

Ωστόσο, ούτε πάνω στους συνολικά πέντε συλληφθέντες, ούτε και στα καταλύματα τους βρέθηκαν τα επτά ρολόγια που είχαν ήδη αρπάξει και εκτιμάται ότι τα παρέδωσαν άμεσα σε συνεργούς τους οι οποίοι τα φυγάδευσαν. Η προανάκριση θα συνεχιστεί, καθώς η σπείρα έχει διεθνικό χαρακτήρα και ενημερώθηκαν για την δράση της οι αρχές των πατρίδων των συλληφθέντων.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση, ενώ στον 32χρονο έχει ήδη ασκηθεί δίωξη και για πλαστογραφία καθώς είχε βρεθεί στην κατοχή του μια πλάστη άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου.