Quantcast

Μύκονος: Στα δικαστήρια οι τουρίστριες για τα «χρυσά» καβουροπόδαρα των 600 ευρώ!

2 Ιουνίου 2022 19:43

Αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση των… χρυσών καβουροπόδαρων στη Μύκονο είναι οι δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, οι οποίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Η Μπρέντα Μούλτον και η 19χρονη κόρη της Κέιλα είχαν επισκεφτεί την παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο και έφαγαν στο beach bar «DK Oyster». Παράγγειλαν ένα πιάτο καβουροπόδαρα και δύο μοχίτο.

Όταν έφτασε ο λογαριασμός υπέστησαν σοκ. Ήταν στα 520,80 ευρώ, ενώ μαζί με το «υποχρεωτικό φιλοδώρημα» ύψους 80 ευρώ, η συνολική τιμή έφτασε στα 600 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του «DK Oyster Bar». Η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί υποστήριξε πως «υπέστησαν απειλές και άδικη μεταχείριση από το εστιατόριο».

Οι Αμερικανίδες έχουν αναφέρει πως τους παρέσυραν για να προτιμήσουν το συγκεκριμένο κατάστημα. «Ένας υπάλληλος ενός από τα εστιατόρια στον Πλατύ Γιαλό πετάχτηκε μπροστά μας και άρχισε να λέει επίμονα: ‘Καθίστε εδώ! Καθίστε εδώ!’», δήλωσε η Μπρέντα Μούλτον στο «Πρώτο Θέμα».

Όταν ήρθε ο λογαριασμός αντέδρασε και είπε στο προσωπικό. «Δύο μοχίτο και δύο καβουροπόδαρα δεν μπορούν να κοστίσουν 600 ευρώ». Όμως, ένας υπάλληλος του εστιατορίου άρχισε να την απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πλήρωνε, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στη συνέχεια μου είπε, κατά λέξη: ‘Θα καλέσω την Αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις’», είπε η Αμερικανίδα.

Έπειτα από όλα αυτά, αναγκάστηκε να πληρώσει.

Οι δυο γυναίκες έφυγαν από το εστιατόριο αλλά ότι παρέμειναν στον περιβάλλοντα χώρο.

Έλεγαν σε ανθρώπους που πήγαιναν στην παραλία τι συνέβη με τις ίδιες και για τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσαν.

Τότε όμως «το ‘αφεντικό’ του καταστήματος βγήκε έξαλλο έξω και μας πλησίασε με απειλητική διάθεση», σημείωσε η Αμερικανίδα.

Ο υπέρογκος λογαριασμός σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του προσωπικού, οδήγησε τις δύο γυναίκες στην απόφαση να κινηθούν νομικά σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες καταστάσεις έχουν καταγγείλει στο παρελθόν και άλλοι πελάτες.

Το 2019, Αμερικανός τουρίστας πλήρωσε 836 ευρώ για μερικά καλαμαράκια και μπύρες.

Τον Μάιο, η Σέριλ Λαμφίρ είπε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι ο λογαριασμός για την ίδια και την παρέα της ήταν 1.640 δολάρια για δύο κύρια πιάτα, μια σαλάτα και λίγο ψωμί.

«Όλοι οι άνδρες στο εστιατόριο σηκώθηκαν και μας περικύκλωσαν, ήταν τουλάχιστον πέντε, σχεδόν εμποδίζοντάς μας να μπούμε μέσα. Ήταν μια πολύ, πολύ τρομακτική κατάσταση επειδή ήμασταν έξι γυναίκες που μας περικύκλωναν πέντε άνδρες… Πρέπει να προσθέσω ότι ήταν όλοι ντυμένοι στα μαύρα, ήταν κάπως γκανγκστερικό», ανέφερε μεταξύ άλλων η Λαμφίρ για τη στάση του προσωπικού απέναντί τους όταν αντέδρασαν.