Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις: Δομές έστελναν ανήλικους πρόσφυγες για μαθήματα θεάτρου σε γνωστό σκηνοθέτη!

Δημοσιεύθηκε: 20 Φεβρουαρίου 2021 08:00
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις: Δομές έστελναν ανήλικους πρόσφυγες για μαθήματα θεάτρου σε γνωστό σκηνοθέτη!

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση σκηνοθέτη, αυτή τη φορά με θύματα ανήλικους πρόσφυγες.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχε αποκαλύψει μαρτυρίες από γείτονες γνωστού θεατράνθρωπου που διέμενε στην περιοχή του κέντρου στην Πλ. Καραϊσκάκη, όπου όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Μετά από έρευνα για τον εν λόγω ισχυρισμό, αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στην Αθήνα μέσω κοινωνικού λειτουργού είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του εν λόγω σκηνοθέτη.

Από κάθε δομή υπολογίζεται ότι πήγαιναν 3-4 παιδιά, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα, την περίοδο 2017-18.

Μετά από επικοινωνία με τους φορείς, αποκαλύφθηκε ότι πολλά παιδιά, όπως παρατηρήθηκε, αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά αρνητικά να ξαναπάνε στο συγκεκριμένο θέατρο.

Πολλά από αυτά τα παιδιά ζουν πλέον στη Γαλλία.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.