Νεφέλη Ορφανού: «Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό; Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για Φιλιππίδη – Λιγνάδη»

Συντάκτης: Newsroom

7 Νοεμβρίου 2022 14:15

Νεφέλη Ορφανού: «Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό; Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για Φιλιππίδη – Λιγνάδη»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό μας» παραχώρησε η Νεφέλη Ορφανού. Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την εποχή που «καβάλησε» το καλάμι όταν πρωταγωνιστούσε στο «Ρετιρέ», αλλά και για τον Πέτρο Φιλιπίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας πως και για τους δύο έχει καλές εντυπώσεις.

«Στο Ρετιρέ σταματούσε η κυκλοφορία. Μου έχει τύχει στο Σύνταγμα φρέναρε ένας και μου ζητούσε αυτόγραφα, κατέβαιναν όλοι σιγά σιγά και μου ζητούσαν και οι άλλοι. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για όλο αυτό. Μετά από κάποιες μέρες είχα πάρε και ένα ύφος και με βλέπει η αδερφή μου και μου λέει “τι είναι αυτό; παίζεις στο ρετιρέ του Δαλιανίδη. Αν έπαιρνες Όσκαρ τι θα έκανες;», είπε αρχικά η Νεφέλη Ορφανού.

Σχετικά με τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, η Νεφέλη Ορφανού σχολίασε: «Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, ούτε θέλω να το ψάξω και ούτε και με ενδιαφέρει. Με τον Πέτρο ήταν μια εποχή που κάτι έχει συμβεί και είχα πολλά χρέη και μου είπε ο δικηγόρος μου πως αν δεν δώσω κάποια, μπαίνω φυλακή. Κλείστηκα στο καμαρίνι και πλάνταξα στο κλάμα.

Εκείνη την ώρα μπήκε Πέτρος μου λέει τι συμβαίνει ποιος σε πείραξε;”. Μου έδωσε διπλό μισθό και όταν πήγα να του τα δώσω, μου τα πέταξε. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη διαδικασία. Έχω δει όμως και το “Πέτρο τι κάνεις;” Ο Πέτρος τι να σου κάνει μετά από αυτό;».

Εγώ αυτά τα πράγματα τα είχα διαχωρισμένα. Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό; Και ήμουν σε ηλικία που θα μπορούσαν να με περάσουν στην κρεβατοκάμαρα. Γιατί δεν έγινε; Μου πρότειναν και εμένα να βγούμε αλλά έλεγα πως είμαι σε σχέση. Οπότε, εγώ προσωπικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους δύο».

Νεφέλη Ορφανού: «Έφυγε ξαφνικά από καρδιά, δεν ήμουν προετοιμασμένη»

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις στην τηλεόραση, η ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού άνοιξε την καρδιά της και έκανε την δική της κατάθεση ψυχής. Η ηθοποιός μίλησε για τον σύντροφο που έχασε αλλά και τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Αναφερόμενη στον θάνατο του συντρόφου της που τη σημάδεψε η Νεφέλη Ορφανού μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για τον σύντροφό της που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή: «Μία μεγάλη σχέση που είχα “έφυγε” από τη ζωή… ακόμη μαζί του θα ήμουν. Έχασα τον σύντροφό μου. Ήταν γιατρός, πολύ καλός, ήξερε την φύση του ανθρώπου. Με αγαπούσε πάρα πολύ αλλά ποτέ δεν με είχε πιέσει για τίποτα. Είχε εξάρτηση με μένα. Ήταν λίγο μπον βιβέρ, με έκανε λίγο να ανησυχώ».

«Ήταν πολύ ήσυχος αλλά δυστυχώς δεν έζησε. Ήμασταν μαζί καμιά δεκαετία. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω παιδί, ούτε εκείνος. Ήμασταν συνέχεια μαζί. Έφυγε ξαφνικά από καρδιά, δεν ήμουν προετοιμασμένη» πρόσθεσε η Νεφέλη Ορφανού.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνέντευξη της ηθοποιού αποτέλεσε η τηλεοπτική σειρά «Το Ρετιρέ» που ξεχώριζε στη δεκαετία του ’90. Όπως είπε «από πίσω ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης που δεν τον πολυγούσταρα αλλά εκείνος με αγαπούσε πολύ. Με επέλεξε από την προσωπική του φίλη Μαρλαίν κι έλεγε θα δω. Τελικά υπήρχε ένας μικρός ρολάκος και λέει να της τον δώσω; Από την τρίτη ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο για να πάω κάπου, ακούω μπιπ μπιπ και σταματούσε η κυκλοφορία».

Συνεχίζοντας για τον Γιάννη Δαλιανίδη η Νεφέλη Ορφανού είπε ότι «δεν τον συμπαθούσα γιατί στη φαντασία μου ήταν συνυφασμένος με ελληνικές ταινίες του συρμού. Έλεγα θα πάω με τον Γιάννη τον Δαλιανίδη; Ηλιθιότητες. Ο Γιάννης ήταν πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος και μεγαλοαστός. Εξαιρετικός. Με λάτρεψε. Δεν ήθελα να πηγαίνω στα γυρίσματα. Έκανε μεγάλη το σίριαλ. Με φώναξε για τρία επεισόδια κι έκανα τρία χρόνια».