Νεκρός σε τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερό του ο Ολιβιέ Ντασό – Οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν

7 Μαρτίου 2021 22:38

Φρικτό θάνατο βρήκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός, Ολιβιέ Ντασό, σε δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερό του.

Ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος των «Ρεπουμπλικανών» της Γαλλίας και γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό έχασε την ζωή του στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία.

Ένα τραγικό γεγονός, δεδομένου ότι η οικογένειά του κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale  και Mirage.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής με μήνυμα του στο Twitter.

«Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε.

Ο Ολιβιέ Ντασό είχε γεννηθεί το 1951 στο αριστοκρατικό προάστιο Boulogne-Billancourt. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί σε 5 δισ. ευρώ.

Η οικογένεια Ντασό είναι συνυφασμένη με τον φερώνυμο αεροναυτικό και αμυντικό κολοσσό, ενώ έχει επεκταθεί και στα μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει είναι και η εφημερίδα Le Figaro.

Ο πατέρας του, Σερζ Ντασό, έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 93 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και ο 57ος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα εξαγοράς ψήφων και κρυφών λογαριασμών.

Ο παππούς του,  Μαρσέλ Ντασό (1892 – 1986)  ίδρυσε την Dassault το 1929. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν  Société des Avions Marcel Bloch, καθώς ο Μαρσέλ είχε γεννηθεί με το επώνυμο Μπλοχ. Ο ίδιος άλλαξε το επώνυμό του  αρχικά σε Μποχ-Ντασό και το 1949 σε σκέτο Ντασό, σύμφωνα με το ψευδώνυμο που είχε στον Πόλεμο ο αδελφός του Δάριος.