Νεσχάν Μουλαζίμ: «Έχω χάσει τις ελπίδες μου ότι θα βγουν ζωντανοί φίλοι μου»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Φεβρουαρίου 2023 10:40

Η Νεσχάν Μουλαζίμ παραχώρησε συγκλονιστική συνέντευξη και αναφέρθηκε σε εικόνες που της στέλνουν συγγενείς και φίλοι της από την Τουρκία, από τον καταστροφικό σεισμό.

Το γνωστό μοντέλο Νεσχάν Μουλαζίμ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και σχολίασε με δάκρυα στα μάτια τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία και έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Οι φίλοι και συγγενείς μου, μού στέλνουν τις εικόνες, είναι μέσα στα αμάξια τους και προσπαθούν στα σημεία που είναι οι συγγενείς τους. Για την ακρίβεια, μόλις έγινε ο σεισμός, διένυσαν απόσταση 600 χλμ., έφτασαν στο σπίτι της θείας τους, την έβγαλαν με τα ίδια τους τα χέρια. Μετά προσπαθούσαν να φτάσουν και στους άλλους, δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Το τουρκικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά, οι ξένοι να είναι καλά. Αντί να ασχολούνται με την ανθρώπινη ζωή, ασχολούνται με το twitter, δεν συμφωνούν με αυτούς. Η ανθρώπινη ζωή είναι γι’ αυτούς ένα μηδενικό, υπάρχει μόνο όταν θέλουν τις ψήφους», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποί μου, που ψάχνουν τους δικούς τους, εάν τους βρουν θα τους πάρουν και θα τους πάνε σε άλλη πόλη. Ακόμα υπάρχουν εγκλωβισμένοι δικοί μου. Παλεύουμε για κάποια ζευγάρια που τους ακούν αλλά δεν έχει πάει κανένας. Οτιδήποτε ανεβάζω, προσπαθώ να φτάσω στην ΕΜΑΚ να τους στείλω τις διευθύνσεις για να πάνε εκεί να τους βοηθήσουν.

Προσπαθώ να εντοπίσω με tags στην ελληνική ΕΜΑΚ, να μιλήσω, να βρω ανθρώπους, να στείλω διευθύνσεις. υπάρχει αδιαφορία. Δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένο το κράτος. Αυτός ο Τούρκος επιστήμονας που είπε για τον σεισμό δύο χρόνια πριν, είπε ονομαστικά τις πόλεις που θα πάθουν ζημιά. Πήγε να μιλήσει με την κυβέρνηση για την ακαταλληλότητα των κτιρίων και δεν τον άκουσαν. Κάνανε απλά βόλτα μέσα στα χαλάσματα».

Στη συνέχεια, η Μουλαζίμ μίλησε για τους κυβερνώντες και την αδιαφορία του κράτους.

«Έχω την οικογένειά μου εκεί πέρα και δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά, καταλαβαίνετε, και άκουσα χθες κάποιον να λέει για τον σεισμό ότι ήταν η μοίρα. Ποια μοίρα; Είμαι τόσο τρελαμένη, μπορώ να σκεφτώ τρελά πράγματα.

Ασχολείται μόνο να κλείσει το twitter επειδή ο κόσμος εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα. Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη από όσα ακούμε. Βγαίνουν και λένε ότι σώσανε 8.000 ανθρώπους όχι πόσους χάσαμε. Στα 13 εκατομμύρια μόνο 8.000 υποστηρίζεις; Και μην ξεχνάμε, ήταν και οι πόλεις που τον υποστήριζαν. Ακόμα και τώρα σε αυτό κάνει πολιτική», σημείωσε.

«Για την Ελλάδα ο κόσμος πάντα είχε αγάπη. Συγκινούμαι με αυτά που διαβάζω. Πάντα ξεκινάει η συζήτηση από την Ελλάδα. Οποιαδήποτε βοήθεια και αν έχει πάει, πάντα αναφέρονται στην Ελλάδα πρώτα. Έχει θυμώσει ακόμα και με αυτό… γι’ αυτό έκλεισε το twitter μη νομίζετε. Οτιδήποτε γράφεται, γράφουν οι άνθρωποι ‘ευχαριστώ γείτονα’ και αυτό το tag το έβγαλε, δεν τον συμφέρει.

Μια νύχτα είπε ότι θα έρθει ξαφνικά, μία νύχτα όμως πήγαν οι Έλληνες και σώζουν ανθρώπους. Είμαι περήφανη που ζω στην Ελλάδα», επεσήμανε.

«Οι άνθρωποί μου στις φωτογραφίες είναι κάτω από τα χαλάσματα με το παιδάκι τους και φωνάζουν. Μάλλον τους έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού. Ακούγονται φωνές και δεν υπάρχει κανείς εκεί. Πηγαίνει ο απλός λαός να τους βοηθήσει και δεν τους αφήνουν.

‘Είμαστε εδώ’, φωνάζουν. ‘Είμαστε εδώ ένας άντρας, μία γυναίκα και ένα παιδί’», είπε η Μουλαζίμ και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Έχουμε τόσο μεγάλο στρατό, πού είναι ο στρατός να βοηθήσει; Η Ελλάδα έστειλε και δεύτερη φορά βοήθεια, η Τσεχία, η Ιαπωνία, οι Τούρκοι πού είναι; Έχω χάσει τις ελπίδες μου ότι θα βγουν ζωντανοί φίλοι μου», κατέληξε.