Νικ Κύργιος: Αναβολή τριών εβδομάδων στη δίκη του για επίθεση

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Ιουλίου 2022 19:00

Η διεξαγωγή της δίκης του Αυστραλού τενίστα, Νικ Κύργιου σχετικά με την κατηγορία επίθεσης προς την πρώην σύντροφό του, αναβλήθηκε για τρεις εβδομάδες.

Η κατηγορία που βαρύνει τον φιναλίστ του Γουίμπλεντον, Νικ Κύργιο, αφορά σε ένα περιστατικό, που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2021. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ σχετίζεται με μια καταγγελία που έκανε η πρώην σύντροφος του πρωταθλητή.

Ο Κύργιος, ο οποίος ρωτήθηκε για την κατηγορία σε συνέντευξη Τύπου στο Γουίμπλεντον, αυτόν τον μήνα, είπε ότι ο δικηγόρος του, τον συμβούλευσε να μην σχολιάσει το ζήτημα.

Ο 27χρονος τενίστας, επρόκειτο να παρουσιασθεί ενώπιον δικαστηρίου της Καμπέρα την επόμενη Τρίτη αλλά η υπόθεση τελικά θα εκδικασθεί στις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το αυστραλιανό Associated Press.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Canberra Times», ο Αυστραλός κατηγορείται για επίθεση στην πρώην σύντροφό του Κιάρα Πάσσαρη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Πάσσαρη κατηγορεί τον Κύργιο για χρήση βίας σε βάρος της, στην διάρκεια διακοπών του τότε ζευγαριού. Τότε, μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να τους χωρίσει, με την Ιταλο-αυστραλή σύντροφό του να τον κατηγορεί και για απιστία.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Κύργιος άρπαξε βίαια την κοπέλα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες και ο τενίστας κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη, θα κινδυνέψει με φυλάκιση ακόμη και δύο ετών. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο δικηγόρος Τζέισον Μόφετ, που έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα: «Η φύση της κατηγορίας είναι σοβαρή και ο κύριος Κύργιος τη λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Επειδή η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο, δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση, αλλά θα εκδώσει δελτίο Τύπου την κατάλληλη στιγμή».

Ο Κύργιος, βρίσκεται στην 47η θέση στον κόσμο κι έχει προγραμματίσει να λάβει μέρος στο Western & Southern Open του επόμενου μήνα, το Masters 1000 event στο Σινσινάτι του Οχάιο, που θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το U.S. Open, στην Νέα Υόρκη στις 29 Αυγούστου.