Νίκη Παλληκαράκη: «Ο μπαμπάς μου μού έλεγε “από επιστήμονας θα καταντήσεις θεατρίνα;”»

Συντάκτης: Newsroom

10 Ιουνίου 2022 08:50

Νίκη Παλληκαράκη: «Ο μπαμπάς μου μού έλεγε "από επιστήμονας θα καταντήσεις θεατρίνα;"»

Η Νίκη Παλληκαράκη βρέθηκε στην Κυψέλη της ΕΡΤ και με νοσταλγία θυμήθηκε στιγμές από θεατρικές παραστάσεις δίπλα στον Κώστα Βουτσά και τον Γιάννη Μπέζο

Η Νίκη Παλληκαράκη ανέφερε τις αντιρρήσεις που είχε η οικογένειά της όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, μετά τις σπουδές στην Ιατρική.

«Ο μπαμπάς μου μού έλεγε ‘από επιστήμονας θα καταντήσεις θεατρίνα;’. Και εγώ του απαντούσα ‘εσύ από το μέγιστο λειτούργημα του παιδαγωγού έγινες αξιωματικός’ και τον αποστόμωνα» ανέφερε αρχικά η γνωστή ηθοποιός.

Η συνεργασία με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιάννη Μπέζο

«Πρόλαβα και τον Κώστα Βουτσά στα μεγάλα του, ο οποίος ήταν μεγάλο πειραχτήρι επί σκηνής! Όλοι οι κωμικοί είναι πολύ μεγάλα πειραχτήρια και είναι το λιγότερο ανόητο να θεωρείς εσύ ότι κάποια στιγμή θα τους κάνεις και συ μια φάρσα». Ενώ συμπλήρωσε για τον Γιάννη Μπέζo: «Είχα προσπαθήσει να κάνω φάρσα τόσο στον Κώστα Βουτσά όσο και στον Γιάννη Μπέζο. Δεν έγινε όμως τίποτα. Να σας πω όμως για τον Μπέζο. Όπου στην πρώτη μου δουλειά και τον πρώτο μου ρόλο που ήταν στον «Κατά φαντασίαν ασθενή» κατάλαβα πως είναι μεγάλο πειραχτήρι ο Γιάννης!

Μεγάλο σχολείο κωμωδίας και γενικά τον θεωρώ μέντορα μου, όπως και τη Ναταλία Τσαλίκη. Είναι δάσκαλοι μου εφόσον είναι από τους πρώτους ανθρώπους που δούλεψα», είπε η Νίκη Παλληκαράκη.

Στην πρώτη τους συνεργασία δεν μπόρεσε να κρατηθεί από τα γέλια: «Είχα λοιπόν την εξυπνάδα κι εγώ, όπως ήμουν πεσμένη κάνοντας την κόρη του στα γόνατα του, να του πω μια βλακεία. Και μου είπε μια ατάκα… σηκώθηκα και έφυγα. Έκλεισε η αυλαία, δεν μπορούσα να κρατηθώ και πήγαμε παρακάτω». Συμπλήρωσε η Νίκη Παλληκαράκη καλεσμένη στην εκπομπή, Κυψέλη.