Νίκη Παλληκαράκη: Το θέατρο είναι η ζωή μου

6 Φεβρουαρίου 2022 18:10

Νίκη Παλληκαράκη: «Δεν θεωρώ ότι η πατριαρχία είναι εύκολο πράγμα και δεν ξεπερνιέται εύκολα»

Η Νίκη Παλληκαράκη μίλησε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Open, Αυτό είναι Σαββατοκύριακο για την παύση των θεάτρων και την περίοδο που νόσησε από κορονοϊό.

Η ηθοποιός ανέφερε αρχικά «μόλις πήρα το πτυχίο της ιατρικής, ήδη ήμουν στη δραματική σχολή και στο δεύτερο έτος κρυφά έκανα γυρίσματα με τον Κώστα Κουτσομύτη για τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά». Από εκεί ενημερώθηκε και η οικογένεια. Ήταν μεγάλη έκπληξη για τους γονείς μου και οι δυο αντέδρασαν. Ήταν και μια γενιά που δεν ήταν και ότι καλύτερο να γίνεις θεατρίνα. Δεν με απασχολούσε όμως ποτέ η γνώμη των άλλων, έκανα πάντα αυτό που ήθελα».

Και αποκάλυψε: «Όταν νόσησα από τον κορονοϊό τον Απρίλιο. Δεν ήταν καθόλου απλό πράγμα. Δεν είχε καμία σχέση με τους άλλους ιούς που έχω περάσει. Είναι κάτι πρωτόγνωρο σαν αίσθηση. Βεβαίως και λειτουργεί η φοβία, για αυτό τον καινούργιο ιό που δεν γνωρίζουμε αλλά ζoρίστηκα πάρα πολύ. Είχα και ένα long covid όπου πέρασα μεγάλο σοκ. Είχα επαφή με δικούς μου ανθρώπους, γιατρούς αλλά τα χρειάζεσαι ομολογώ. Κάνεις ότι μπορείς αλλά είναι πολύ ζόρικο πράγμα».

Ενώ όπως τόνισε η ηθοποιός: «Μέσα στην περίοδο της πανδημίας μού είχε λείψει πάρα πολύ το θέατρο. Ήμουν τυχερή και έκανα ένα μεγάλο γκεστ σε σίριαλ πέρυσι, αλλά δεν αντικαθίσταται το θέατρο. Για κάποιους ανθρώπους είναι η ζωή μας. Εγώ κιόλας δεν έχω οικογένεια οπότε είναι το παν, το εικοσιτετράωρο μου. Μου έλειπε η ζωή μου».