Νίκη Ξάνθου: «Έριξα μαύρη πέτρα στην τηλεόραση γιατί δεν το είχα με τη δημοσιότητα»

1 Δεκεμβρίου 2021 20:15

Νίκη Ξάνθου: «Έριξα μαύρη πέτρα στην τηλεόραση γιατί δεν το είχα με τη δημοσιότητα»

Η πρωταθλήτρια του στίβου Νίκη Ξάνθου μίλησε στην εκπομπή Αυτός κι ο άλλος για τον λόγο που μετά από τις πολλές διακρίσεις στον αθλητισμό, αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα.

Νίκη Ξάνθου: «Έριξα μαύρη πέτρα στην τηλεόραση γιατί δεν το είχα με τη δημοσιότητα».

«Ήταν μία περίοδος που ήμουν σε μία φάση εσωτερικής αναζήτησης και έλεγα γιατί η έκθεση είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για μένα; Ήθελα να πάω κόντρα σε αυτό που ένιωθα και να το δουλέψω. Και είπα ποια σε χειρότερη κατάσταση μπορείς να θέσεις τον εαυτό σου; Και πήγα και έφυγα με τη μία. Από τότε έχω αλλάξει σαν άνθρωπος»

Για την επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου:

«Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει, μόνο εκείνος το ξέρει. Είναι τέτοιο ταλέντο που μπορεί να πηδήξει πολύ μακρυά».

Για όσα άφησε πίσω της για χάρη του πρωταθλητισμού είπε

«Δεν ένιωσα ότι στερήθηκα τίποτα, το μόνο που ζήλευα ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές. Συνηθίζεις όμως είναι τρόπος ζωής πια και νομίζεις ότι αυτό είναι»

«Με βοήθησε πολύ η αυτοπειθαρχία στη ζωή μου. Σε απλά πράγματα της καθημερινότητας, φτιάχνω έναν στόχο και βήμα βήμα φτάνω στον στόχο, το να δέχομαι μια επιτυχία και να την ξεπερνάω εύκολα, το να διαχειρίζομαι την επιτυχία».

Για το #metoo στον χώρο του αθλητισμού

«Δεν έφτασα σε κάποιο τέτοιο σημείο αλλά άκουγα στον χώρο ότι υπάρχει αυτό το θέμα. Δεν είχα μαρτυρίες για σοβαρά θέματα όμως. Υπήρχαν πράγματα που αιωρούνταν στον αέρα ότι ο τάδε προπονητής φλερτάρει κτλ.»

«Αυτό που έγινε με τη Σοφία Μπεκατώρου ήταν σοκαριστικό για όλους μας. Είναι πολύ καλό που βγήκε τώρα και το είπε και έκανε την αρχή για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό. Έπεσα από τα σύννεφα».

Για τη μάστιγα του ντόπινγκ

«Ο κόσμος έγινε επιφυλακτικός για όλους και έρχεσαι σε άβολη θέση και λες “Δεν θα δικαιολογηθώ για κάτι που δεν έκανα εγώ”. Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτή η μάστιγα, είναι θέμα επιλογής του πρωταθλητή τι θέλει να αφήσει πίσω του».