Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος

Δημοσιεύθηκε: 19 Ιουλίου 2021 17:03
Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος

Πόνος στα πόδια και κότσι? Μπορείτε χωρίς αυτά! Μάθετε πως θα απαλλαγείτε μόνιμα και ανώδυνα από το κότσι.

Οι παραμορφώσεις του ποδιού που ταλαιπωρούν περισσότερο τους γύρω μας, είναι ο βλαισός μέγας δάκτυλος ή κότσι και οι καμπτοδακτυλίες ή κάλοι, που συχνά τον συνοδεύουν. Με αίτια κληρονομικά αλλά και περιβαλλοντικά, όπως τα ψηλά τακούνια και τα μυτερά παπούτσια, εμφανίζονται σε κυρίες μέσης ηλικίας αλλά δεν λείπουν από τα πόδια ανδρών και νεαρών κοριτσιών.

Αφορούν το πρώτο μετατάρσιο του ποδιού και το μεγάλο δάκτυλο, εμφανίζουν δε χαρακτηριστική εικόνα με μετακίνηση του μεταταρσίου προς τα έσω και του δακτύλου προς τα μικρότερα δάκτυλα. Δημιουργείται έτσι η εξόστωση – κότσι που πονάει και πληγώνεται από τα παπούτσια και σταδιακά αποδιοργανώνει τα υπόλοιπα δάκτυλά ξεκινώντας από το δεύτερο προκαλώντας μεταταρσαλγία και κάλους που επιδεινώνουν το πρόβλημα διαταράσσοντας την βάδιση. Συνήθως αφορά τα δύο πόδια και εξελίσσεται σταδιακά. Αν συνυπάρχει ρευματοειδής αρθρίτις, εμφανίζονται μεγάλες και δύσκολες παραμορφώσεις.

Η αντιμετώπιση των παραμορφώσεων, που συνοδεύονται από πόνο, γίνεται χειρουργικά με συνδυασμένες επεμβάσεις στα οστά και τα μαλακά μόρια της περιοχής ,τους τένοντες και τους συνδέσμους. Οι χειρουργικές επεμβάσεις για τα κότσια, που εφαρμόζονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, συνοδεύονταν από πόνους, δυσχέρεια βάδισης, τομές και ράμματα και απαιτούσαν αλλαγές, πατερίτσες και νοσηλεία στο νοσοκομείο, χωρίς να ξεχνάμε την γενική ή επισκληρίδειο αναισθησία.

Επιπλοκές και ταλαιπωρία δημιούργησαν τις χειρότερες εντυπώσεις στους ασθενείς που αποφεύγουν την ανοικτή επέμβαση, με κόστος την συνεχή επιδείνωση της εικόνας του ποδιού και πόνους σε κάθε βήμα! Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό άλλαξε εντυπωσιακά.

Η Διαδερμική Χειρουργική του Ποδιού που εφαρμόζει η ομάδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, προσφέρει λύση στις παραμορφώσεις του ποδιού, που αντιμετωπίζει όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και όλες τις αρνητικές πτυχές της παλαιάς ανοικτής χειρουργικής τεχνικής. Η επέμβαση πλέον γίνεται με αναισθησία τοπικά στο πόδι, με νοσηλεία πέντε ωρών και ο ασθενής εξέρχεται βαδίζοντας με ειδικό μετεγχειρητικό παπούτσι.

Χρησιμοποιώντας τομές χιλιοστών, ειδικό εξοπλισμό και ακτινοσκοπικό μηχάνημα χαμηλής ακτινοβολίας, πραγματοποιούμε εξελιγμένες τεχνικές 3 γενιάς διαδερμικής χειρουργικής , στο άσηπτο περιβάλλον του χειρουργείου, που σε 20-30 λεπτά αντιμετωπίζουν πλήρως την παραμόρφωση του βλαισού μέγαδακτύλου ή κότσι και τους κάλους ή καμπτοδακτυλίες –σφυροδακτυλίες που συχνά συνυπάρχουν. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και ελέγχεται με απλά παυσίπονα . Η βάδιση είναι άμεση και ενθαρρύνεται μετά το χειρουργείο. Μπορεί να αντιμετωπισθούν και τα δύο πόδια ταυτόχρονα.

Με την Διαδερμική Χειρουργική του Ποδιού προσφέρουμε άριστη διόρθωση που αντέχει στον χρόνο, ανώδυνη βάδιση, αισθητικό αποτέλεσμα που εκπλήσσει, χωρίς επιπλοκές από την αναισθησία ή τα χειρουργικά τραύματα σε ασθενείς από 18 έως και 85 ετών. Η μέθοδος είναι ασφαλής και για διαβητικούς ή ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά και καρδιολογικά φάρμακα ή έχουν βηματοδότη.

Λόγω της ολιγόωρης παραμονής στο Νοσοκομείο είναι ιδανική για την Covid εποχή. Πέντε χρόνια προσφοράς υψηλών υπηρεσιών στην υγεία των ποδιών σας.

Μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε πόσο εύκολα μπορούμε να λύσου με το πρόβλημα που σας βασανίζει και σας στερεί το ανώδυνο βάδισμα με το παπούτσι που σας αρέσει και σας αξίζει.

Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής κλινικής Αθλητικών Κακώσεων

Τηλ.: 210 9600075-6945806018

www.ortho-surgeon.gr

Facebook

Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος
Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος
Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος