Νικόλαος: Προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τους πίνακες με φωτογραφίες του

Συντάκτης: Newsroom

26 Ιανουαρίου 2023 14:15

Νικόλαος: Προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τους πίνακες με φωτογραφίες του

Ο Νικόλαος, δεύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, έχει ταλέντο στη φωτογραφία.

Ο Νικόλαος στο παρελθόν είχε απαντήσει σε όσους τον χαρακτηρίζουν «ανεπάγγελτο», ενώ κατέχει θέσεις ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως έχει ασχοληθεί πολύ με φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις. Συμμετέχει σε δράσεις και ζει μόνιμα εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, ενώ έχει παρουσιάσει τους πίνακες φωτογραφίας σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Το 2019 ο Νικόλαος είχε παρουσιάσει στην Αθήνα την έκθεση φωτογραφίας: «Aegean-Dessert: Έρημος ως θάλασσα» η οποία παρουσιάστηκε και στην Δανία.

Οι έγχρωμες φωτογραφίες στην έκθεση παρουσιάστηκαν τυπωμένες πάνω σε αλουμίνιο, ενώ ως σύνολο οι εικόνες παρουσιάζουν αντικριστά αφενός το Αιγαίο πέλαγος και αφετέρου την έρημο στο Εμιράτο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prince Nikolaos (@skylightchaser)

Στην έκθεση είχαν δώσει το παρών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία, η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ και η αδελφή του Θεοδώρα.

Ο Νικόλαος εκτός από την έμπνευση από τα τοπία και την ομορφιά της φύσης, έχει φωτογραφίσει αρκετές φορές τη σύζυγό του, δημοσιεύοντας αργότερα τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο instagram.

Ο Νικόλαoς είχε παρουσιάσει στο Rundetarn στην Κοπεγχάγη, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Celestial Choreography – Ουράνια Χορογραφία».

Ως φωτογράφος, ο Νικόλαος είχε δηλώσει πως εμπνέεται από τη φύση και το φως. Τα εκθέματα φωτογραφίζονται στην Ελλάδα, τα οποία θέλει να δείξει από διαφορετική πλευρά από τα παραδοσιακά μπλε και λευκά χρώματα του αρχιπελάγους.

Ακολούθησε η έκθεση φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη:

Σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξη ο Νικόλαος είχε εξομολογηθεί πως η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ έπαιξε ενεργό ρόλο στο να αναδείξει το ταλέντο του στη φωτογραφία…

«Η σύζυγός μου με είχε καταλάβει, όποτε μου δινόταν η ευκαιρία σήκωνα μία φωτογραφική μηχανή και έβγαζα φωτογραφίες. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα και συνειδητοποίησαν το όμορφο φως που έχει αυτή η χώρα, μπήκα «με τα μούτρα» – να μου επιτραπεί η έκφραση- στη φωτογραφία», είχε δηλώσει ο Νικόλαος, αφού στους πίνακες φωτογραφίες το μπλε χρώμα είναι και κυρίαρχο.