Νίκος Κουρής: «Έχω περάσει από όλες τις φάσεις της αυτοκαταστροφής ,του δεν με νοιάζει, του μπορώ να τα κάνω όλα, της κατάχρησης και του αλκοόλ»

20 Ιανουαρίου 2021 17:15

Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στο Art Week με την Λένα Αρώνη και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έχοντας σακχαρώδη διαβήτη.

«Δεν μου αρέσει να ζω φοβισμένος αλλά να κάνω τα πράγματα που εγώ θεωρώ σωστά. Βεβαίως καταλαβαίνω ότι κάνω πολλά λάθη κι είναι δύσκολη η ζωή μου εκ των πραγμάτων λόγω της πάθησης που έχω. Με τα φαγητά βλέπω πως κανείς αποσυνδέεται από την έννοια γλυκό και την ευχαρίστηση της τροφής. Εγώ ξέρω τι αγώνα έκανα μόνος μου να αποσυνδεθώ από αυτήν την ευχαρίστηση. Δεν έχει νόημα θα πω να μην ευχαριστιέσαι αυτήν την ευχαρίστηση. Έχει μια οικονομία κι ένα πολύ μίζερο πράγμα. Την ίδια στιγμή που σου χαρίζει μία καλή διάθεση στην υγεία σου.

Όποιος είναι διαβητικός ή έχει χάσει την υγεία του για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει διάθεση και δεν είναι καλά. Επειδή εγώ το να φάω γλυκό μου στοιχίζει πάρα πολύ κακή διάθεση, υγεία και ρύθμιση σε αυτό που προσπαθώ να ρυθμίσω, δεν το χαλαλίζω για να φάω μία πάστα ή μια μακαρονάδα. Όπως δεν χαλαλίζω το όργανό μου ως ηθοποιός με πράγματα που δεν μου λένε τίποτα. Έχω περάσει από όλες τις φάσεις της αυτοκαταστροφής του δεν με νοιάζει, του μπορώ να τα κάνω όλα, της κατάχρησης και του αλκοόλ, που λατρεύω και μου αρέσει και διαφωνώ ιδεολογικά με τον εαυτό μου που δεν πίνω, είμαι κάθετα αντίθετος. Την ίδια στιγμή λέω θα κάνω μία άσκηση και θα το επαναφέρω στην ζωή μου.»