Νίκος Μαστοράκης: Το μήνυμα στήριξης στον Βίκτωρα Βερνίκο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Μαΐου 2023 10:57

Στο πλευρό του Βίκτωρα Βερνίκου στέκεται ο Νίκος Μαστοράκης και μάλιστα απευθύνθηκε σε εκείνον μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης έστειλε μήνυμα στήριξης στον Βίκτωρα Βερνίκο, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης συμμετείχε στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με το κομμάτι «What They Say» αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό, που θα διεξαχθεί απόψε.

Πολλοί άσκησαν κριτική στην ΕΡΤ για την επιλογή της όπως και στον 16χρονο καλλιτέχνη για το τραγούδι και την εμφάνισή του στη σκηνή στο Λίβερπουλ.

Αντίθετα, υπήρξαν και αρκετοί που πήραν το μέρος του.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Νίκος Μαστοράκης, που του έδωσε συμβουλές μέσα από ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Η επιστολή του Μαστοράκη με αποδέκτη τον Βερνίκο είναι η ακόλουθη:

Αγόρι μου, δεν βοηθάει σε κάτι να διαβάζεις φθονερά και πρόστυχα σχόλια, στα φθονερά και πρόστυχα social media και να να τα βλέπεις στην παρωχημένη τηλεόραση. Τώρα που είσαι σε τέτοια εύθραυστη ηλικία, να φτιάξεις ένα περίβλημα τεφλόν, κι άσε τους ολοκληρωτικά αποτυχημένους να σου πετούν λάσπη, που όμως το τεφλόν θα την αφήσει να κυλήσει χωρίς να αφήσει ίχνη.

Πήγες με θάρρος, αγωνίστηκες με κέφι και απέτυχες. Και λοιπόν; Να δεχτείς με ανοιχτή αγκαλιά την κριτική.

Όμως εκείνοι που σε κρίνουν με αξιοθρήνητο ευτελή τρόπο, είναι κατά κανόνα άνθρωποι που δεν τολμήσαν, δεν δοκιμάσαν, βολεύτηκαν και ζοχαδιάζονται τώρα ηδονικά που ένα «επώνυμο» αγόρι απέτυχε να φέρει στη χώρα μια φαιδρή και αμφισβητήσιμη διάκριση. Ντροπή τους, και ντροπή σε όλους τους περιτριγυριστές που σε εγκατέλειψαν χωρίς να κάνουν μια δήλωση.

Να συνεχίσεις το τραγούδι, ενάντια στην κακοφωνία μιας κοινωνίας που, μεγάλο μέρος της, ηδονίζεται με την απονύχια του άλλου και θέλει να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα. Στη γλώσσα του TikTok και των παιδιών της ηλικίας σου: Fuck’em if they can’t take a joke.