Νίκος Μουτσινάς – Μαρία Ηλιάκη: Η φιλία που έγινε μίσος

22 Οκτωβρίου 2021 20:00

Νίκος Μουτσινάς – Μαρία Ηλιάκη: Η φιλία που έγινε μίσος

Ήταν Σεπτέμβριος του 2005 όταν η εκπομπή «Κους Κους το μεσημέρι» δημιούργησε μία από τις πιο δυνατές τηλεοπτικές παρέες.

Η Κατερίνα Καραβάτου έχοντας ήδη μία σεζόν στην πρωινή ζώνη του Alpha, μετακομίζει στη μεσημεριανή, εκεί όπου ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη θα χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου.

Η χημεία τους γίνεται αμέσως αισθητή, από τους τηλεθεατές με τον Νίκο Μουτσινά να μην χάνει ευκαιρία να πειράζει τη Μαρία Ηλιάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Τα παιδιά είχαν έρθει από τη Θεσσαλονίκη αλλά εγώ από την Αθήνα. Τότε έμενα στη Νέα Σμύρνη και έφερα και τον Νίκο στη Νέα Σμύρνη και γίναμε μια παρέα μετά.

Όλοι όσοι ήταν τότε στο Κους Κους τους έφερε και μείνανε όλοι στη Νέα Σμύρνη. Τότε βγαίναμε για φαγητό, καφέδες, ποτά, αυτά όμως είναι πολλά χρόνια τώρα», είπε πρόσφατα η Μαρία Ηλιάκη για εκείνη την εποχή.

Η χρυσή εποχή στο «Δέστε τους»

Αμέσως μετά το φινάλε της εκπομπής, «Κους Κους το μεσημέρι», ο Νίκος Μουτσινάς παραμένει στον Alpha, αυτή τη φορά έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Ηλιάκη, την Κατερίνα Καινούργιου και τον Γιώργο Δάσκαλο.

Οι τέσσερις τους έμελλε να γίνουν και η αγαπημένη παρέα του Alpha. Η εκπομπή ξεκίνησε με συμπαρουσιαστές τον Γιώργο Τσαλίκη, τον Νότη Χριστοδούλου και την Δήμητρα Αιγινίτη.

Οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν με την παραπάνω τετράδα να αποτελεί μία από τις πιο γερές ομάδες της απογευματινής ζώνης.

Η καθιερωμένη ενότητα με το χορευτικό της Μαρίας Ηλιάκη ξεχωρίζει από νωρίς, με το τσιφτετέλι το οποίο χορεύει on air η παρουσιάστρια να ακούγεται δυνατά σε όλα τα κλαμπ εκείνης της εποχής.

Η συνταγή του «Δέστε τους» τελικά δεν… έδεσε

Τον Οκτώβριο του 2016 το Δέστε τους επιστρέφει στην τηλεόραση του Alpha αυτή τη φορά σε μια νέα εκδοχή.

Ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη μας καλωσορίζουν στο «Ξαναδέστε τους» με τη Μαίρη Συνατσάκη και την Τζώρτζια Παναγή να συμπληρώνουν τη νέα τηλεοπτική παρέα.

Η εκπομπή δεν σημειώνει τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης και έτσι λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2017 οι τέσσερις παρουσιαστές θα μείνουν εκτός τηλεοπτικού αέρα.

Εκείνη την περίοδο για τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Ηλιάκη οι δρόμοι χωρίζουν τηλεοπτικά. Ο παρουσιαστής μετακομίζει στον ANT1 όπου και πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά (Κάτι χωρισμένα παλληκάρια).

Ενώ η Μαρία Ηλιάκη μένει εκτός τηλεόρασης και αφιερώνεται πλήρως στα social media.

Αλλά και στην προσωπική της ζωή, καθώς λίγο αργότερα ερωτεύεται και συνάπτει σχέση με τον Στέλιο Μανουσάκη.

«Με τη Μαρία δεν μιλάμε»

«Με τη Μαρία δεν μιλάμε, αλλά όχι ότι είμαστε μαλωμένοι. Δεν έχουμε επικοινωνία. Δεν έχουμε τσακωθεί δεν της έχω κάνει κάτι ούτε μου έχει κάνει κάτι.

Απλά νομίζω πως το “Ξαναδέστε τους” ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Ήταν όλο λίγο περίεργο, δεν ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει την περίοδο που έγινε.

Δεν μπορώ να μετανιώνω, βαριέμαι. Γνώρισα και τη Μαίρη Συνατσάκη εκεί οπότε δεν μπορώ να το μετανιώσω.

Επίσης, πήρα κι εγώ το μάθημά μου, το οποίο όμως δεν ξέρω πώς να το εφαρμόσω, ότι αν δεν είσαι σε φάση γενικά, δεν κάνεις ξεκινήματα.

Πρέπει να τα βρεις μέσα σου και να πεις τώρα έχω τη δύναμη, πάω. Είχα χάσει τη μάνα μου, ήμουν σε πένθος», δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2020 ο Νίκος Μουτσινάς για εκείνη την εποχή.

 

Η χρονιά των μεγάλων αλλαγών

Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών για τη Μαρία Ηλιάκη. Η παρουσιάστρια επιστρέφει στην Ελλάδα από την Ζυρίχη κάνοντας το τηλεοπτικό της comeback δίπλα στην Κατερίνα Καραβάτου και στη νέα εκπομπή τους στο Mega.

«Θέλω να σου στείλω ένα μεγάλο φιλάκι κατ’ αρχήν. Να πούμε στο Νίκο κάποια πράγματα για το θηλασμό, λογικό να μην τα ξέρει.

Την ώρα που θηλάζω, επειδή είναι μία πολύ προσωπική διαδικασία και θέλω να είμαι σε επαφή με το μωρό, δεν ανοίγω την τηλεόραση.

Και ότι δεν θέλω να μεγαλώσει το μωρό με τη φωνή του Μουτσινά. Παλιά, όταν μιλούσαμε μου είχε πει ότι εκείνος θα μου βάφτιζε το μωρό.

Να έρθει εκείνος στο σπίτι, να πάρει πολλά ακριβά δώρα για το μωρό, να έρθει να ευχηθεί που δεν έχει στείλει ένα μήνυμα το γαϊδούρι να μου πει “να σου ζήσει το μωρό”», ανέφερε εκεινη την εποχή η Μαρία στο Mega.

Ο παρουσιαστής απάντησε στα λεγόμενα της Μαρίας Ηλιάκη προσκαλώντας τη μάλιστα στο πλατό του, θέλοντας να λύσουν τις διαφορές τους μπροστά στις κάμερες.

«Λυπάμαι ειλικρινά για κάποιες γνωριμίες στον χώρο. Συγγνώμη ρε παιδιά, δεν είπα να της ζήσει στην εκπομπή;

Η χειρότερη ξέρεις ποια είναι, δεν είναι η Μαρία αλλά η άλλη… Η άλλη είναι η χειρότερη που υπάρχει το Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση», είπε εννοώντας την Κατερίνα Καραβάτου.

Και συνέχισε: «Να πάρουν την προσωπικότητά τους και να έρθουν εδώ στην εκπομπή και να τα αφήσουν αυτά τα μηνύματα», ήταν η απάντηση του Νίκου Μουτσινά.

Μαρία και Νίκος 16 χρόνια μετά το Κους Κους μοιάζουν απλά σαν δυο γνωστοί. Και ενώ με την επιστροφή της Μαρίας Ηλιάκη στην Ελλάδα.

Θα περιμέναμε να τους δούμε ξανά μαζί, οι δυο τους ανταλλάσσουν μηνύματα μέσα από τις εκπομπές τους σε μια on air κόντρα που μόλις ξεκίνησε.