Νίκος Πορτοκάλογλου: Διευκρίνισε για ποιον λόγο σταματάει το «Μουσικό Κουτί»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

16 Ιανουαρίου 2023 11:10

Το «Μουσικό Κουτί» θα κάνει φινάλε στο τέλος της σεζόν, έπειτα από τρία χρόνια προβολής, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός και παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΡΤ, «Μουσικό Κουτί», μαζί με τη Ρένα Μόρφη, είχε αναφέρει πρόσφατα σε ανάρτησή του:

«Το ταξίδι μου στην μουσική ήταν πάντα μια επικίνδυνη και συναρπαστική περιπέτεια γιατί ήθελα να περιέχει το πάθος μου για την παράδοση και την πρωτοπορία, για το ροκ και τα λαϊκά, για το τοπικό και το παγκόσμιο.

Δεν φανταζόμουν ποτέ πως αυτό το όραμα θα αποτυπωνόταν τελικά σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εδώ είναι το ταξίδι λοιπόν, φίλες και φίλοι, στο “Μουσικό Κουτί” για τρίτη και τελευταία χρονιά. Ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την στήριξη!», ανέφερε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Επειδή πολλά ακούστηκαν αναφορικά με τους λόγους που σταματάει η εκπομπή, ο Πορτοκάλογλου επανήλθε και προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Με νέα ανάρτηση ο Πορτοκάλογλου ξεκαθάρισε:

«Λοιπόν, φίλες και φίλοι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα:

1) Το Μουσικό Κουτί δεν σταματάει τώρα αλλά στο τέλος της τρίτης σεζόν δηλ τον Ιούνιο.

2) Το Μουσικό Κουτί δεν «κόβεται» από την ΕΡΤ, αντίθετα η ΕΡΤ προσπαθεί φιλότιμα να βρει τρόπο να συνεχιστεί.

3) Η σχέση μου με την ΕΡΤ ήταν και είναι άψογη όπως και η σχέση με τους εξαιρετικούς μου συνεργάτες που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εκπομπή. 4) Η απόφαση μου για το τέλος της εκπομπής έχει παρθεί από το περασμένο καλοκαίρι γιατί απλούστατα αισθάνομαι πως με την τρίτη σεζόν ολοκληρώνεται αυτός ο απίστευτα δημιουργικός (και εξαντλητικός) κύκλος και θέλω πάση θυσία να αποφύγω την ανακύκλωση.

Τα τραγούδια είναι καλό να τελειώνουν πριν τα βαρεθείς και το Μουσικό Κουτί είναι το πιο μεγάλο και πιο ομαδικό τραγούδι που έχω γράψει μέχρι τώρα. Του αξίζει λοιπόν να κάνει φινάλε στην κορύφωση του! Υ.Γ. Τι να πω για τα θερμά σας λόγια και για όλη αυτή την αγάπη; Ευχαριστώ από καρδιάς και ανταποδίδω!».