Νίκος Ψαρράς: Όσα είπε για τον Γιώργο Κιμούλη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Οκτωβρίου 2022 11:13

O Νίκος Ψαρράς αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάματος καθώς και στη δικαστική διαμάχη που έχει με τον Γιώργο Κιμούλη τόσο ο ίδιος όσο και η Δώρα Χρυσικού λόγω της απόφασής τους να καταθέσουν υπέρ της Ζέτας Δούκα.

Ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Hello» και είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις μετά την ανταλλαγή αγωγών με τον Γιώργο Κιμούλη.

Στην ερώτηση αν έχει βιώσει ο ίδιος κακοποιητική συμπεριφορά είπε: «Προσωπικά όχι, αλλά έχω υπάρξει μπροστά σε σκηνές βίας κι άσχημες καταστάσεις, κάτι που είναι εξίσου επίπονο. Το να βλέπεις ανθρώπους να συμπεριφέρονται άσχημα ή να χτυπούν είναι μη επιτρεπτό για εμένα».

Μιλώντας συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό, σημείωσε: «Όλοι έχουμε δει ακραία πράγματα. Για αυτό χαίρομαι που, με αφορμή το κίνημα Me Too, κάποιοι έχουν βρει τη δύναμη να μιλήσουν. Κι αυτό δεν γίνεται μόνο στη δική μας δουλειά. Δυστυχώς, η βία υπάρχει παντού.

Και στο χώρο των media, για παράδειγμα, υπήρξαν καταγγελίες για βία αλλά την επόμενη ημέρα ξεχάστηκαν, δεν έγινε καμία νύξη. Αυτό το λέω με μεγάλο παράπονο γιατί εμείς έχουμε εκτεθεί και το έχουμε κάνει συνειδητά.

Στο εργασιακό μας περιβάλλον όλοι πρέπει αν νιώθουμε ασφαλείς γιατί μόνο τότε μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί».

Σε άλλο σημείο, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στη δικαστική διαμάχη που έχει τον τελευταίο καιρό με τον Γιώργο Κιμούλη: «Ζούμε σε δημοκρατική χώρα κι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αυτό που πιστεύει πως οφείλει η συνείδησή του.

Εγώ κι η Δώρα Χρυσικού ήμασταν σε εκείνη την παράσταση. Ήμασταν εκεί κάθε βράδυ κι ο καθένας έπρεπε να καταθέσει την αλήθειά του. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Πράγματι, υπάρχει αυτή η αγωγή, έχουμε κάνει κι εμείς τις δικές μας κινήσεις και περιμένουμε να βγει η δικαστική απόφαση», υπογράμμισε ο Ψαρράς.