Νίκος Ψαρράς: «Στενοχωρήθηκα που έκλεισαν τόσο επιπόλαια τα θέατρα, είναι ασφαλείς χώροι»

17 Ιουνίου 2021 17:15

Νίκος Ψαρράς: «Στενοχωρήθηκα που έκλεισαν τόσο επιπόλαια τα θέατρα, είναι ασφαλείς χώροι»

Για το θέατρο και το #MeToo, τα τηλεοπτικά και τα θεατρικά του σχέδια μίλησε ο Νίκος Ψαρράς στο «Πάμε Δανάη!».

Νίκος Ψαρράς: «Στενοχωρήθηκα που έκλεισαν τόσο επιπόλαια τα θέατρα, είναι ασφαλείς χώροι».

Ο ηθοποιός, με αφορμή τη σειρά «Αγάπη Παράνομη» στην οποία θα συμμετέχει, δήλωσε χαρούμενος που γίνεται στροφή στην ελληνική λογοτεχνία και δεν δίστασε να δώσει συγχαρητήρια για τη σειρά του MEGA «Σιωπηλός Δρόμος».

«Το MEGA έχει βάλει ένα πολύ μεγάλο λιθαράκι φέτος και έχει κάνει ένα άλμα, ο σιωπηλός δρόμος έχει ανεβάσει τον πήχη. Υπάρχει μια αισθητική κ αποτέλεσμα που εύχομαι να γίνει οδηγός για να προχωρήσουμε».

Ο Νίκος Ψαρράς έχει ξεκινήσει γυρίσματα για την σειρά «Αγάπη Παράνομη», η οποία θα προβληθεί στην ΕΡΤ και βασίζεται σε διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Συμπρωταγωνίστριά του θα είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κουτελιδάκης.

Για το θέατρο και το #MeToo

«Το θέατρο θέλει εξάσκηση και καθημερινή τριβή. Εγώ στενοχωρήθηκα που έκλεισαν τόσο επιπόλαια τα θέατρα, είναι ασφαλείς χώροι και δεν βρίσκω το λόγο που έμειναν 15 μήνες άνεργοι οι ηθοποιοί».

«Είναι ωραίο να ταξιδέψεις μέσα από μια παράσταση, να συγκινηθείς, να ελπίσεις»..

«Το νεοελληνικό θέατρο δεν είναι πια ίδιο, υπάρχει ένα κράτημα και το νιώθεις πια στην πρόβα. Τον άλλο που έχεις απέναντί σου θα πρέπει να τον σέβεσαι. Ο χώρος εργασίας μας θα πρέπει να είναι ασφαλής».

«Κανείς δεν φανταζόταν μετά την πρώτη μαρτυρία της Ζέτας Δούκα ότι κάποιοι θα βρίσκονται στη φυλακή σήμερα και κάποιοι κινδυνεύουνε να πάνε. Με λύπησε που έμεινε το #MeToo μόνο στο θέατρο και δεν προχώρησε στους άλλους χώρους. Σε αυτή τη δουλειά περιμένουμε το χειροκρότημα του κοινού. Άρα την δεύτερη ευκαιρία η όχι την δίνει ο κόσμος», κατέληξε ο ηθοποιός.

Στην Επίδαυρο με το έργο «Ιφιγένεια η εν Ταύροις»

Ο Νίκος Ψαρράς θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Θόα στο έργο «Ιφιγένεια η εν Ταύροις». Το οποίο θα παρουσιαστεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου στο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης και ο θίασος αποτελείται από ένα εξαιρετικό cast: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Χάρις Αλεξίου, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Κίττυ Παϊταζόγλου, καθώς και ένας εξαμελής χορός.