Νίκος Ψαρράς: «Γιατί να είναι ο καθένας ηθοποιός; Εγώ μπορώ να κάνω ένα χειρουργείο; Πώς θα βγεις;»

11 Μαρτίου 2021 16:15

Ο Νίκος Ψαρράς σχολίασε πως είναι απαραίτητο να αλλάξει η κατάσταση στο θέατρο. Πρόσθεσε πως το #MeToo θέτει μερικά ζητήματα για το πώς πρέπει να είναι η δουλειά του ηθοποιού όταν θα ανοίξουν ξανά τα θέατρο.

«Θέλουμε την άδεια. Γιατί να είναι ο καθένας ηθοποιός; Εγώ μπορώ να κάνω ένα χειρουργείο; Πώς θα βγεις;

Γιατί εξευτελίζουμε μια τόσο δύσκολη τέχνη; Το ότι υπάρχουν 1ο-20 άνθρωποι από τους 7.000 ηθοποιούς που μπορεί να είναι λίγο ιδιαίτεροι, κάποιοι πολύ ιδιαίτεροι, κάποιοι δεν έχουν φερθεί όπως έπρεπε…

Μέχρι ο φούρναρης της γειτονιάς μου μού λέει “τι γίνεται στο θέατρο Νίκο μου;” και του απαντάω “ό,τι γίνεται και στον φούρνο σου”».

Δεν δίστασε όμως να εκφράσει την αντίθεσή του και για τις online streaming θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται κατά το διάστημα της καραντίνας.

«Είναι ένας τρόπος για να κρατιέται ζωντανό το θέατρο. Αλλά από εκεί και πέρα η μαγεία του θεάτρου είναι ότι στην πρώτη σειρά, στα δυο μέτρα, κάθεται ένας θεατής.

Το θέατρο πρέπει να σηκωθεί ο άλλος από το σπίτι του και να έρθει να σε δει. Εκεί είναι η ομορφιά του. Ούτε εγώ να είμαι στο σπίτι με τις παντόφλες και να φοράω από τη μέση και πάνω το κοστούμι μου και να παίζω»