Νίκος Βέρτης: «Δεν έχει δεχτεί κανείς περισσότερους ελέγχους στην Ελλάδα από ό,τι εγώ»

Συντάκτης: Newsroom

20 Αυγούστου 2022 09:10

Νίκος Βέρτης: «Δεν έχει δεχτεί κανείς περισσότερους ελέγχους στην Ελλάδα από ό,τι εγώ»

Σχετικά με την αντίδρασή του στην έφοδο των αστυνομικών στο μαγαζί που τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο Νίκος Βέρτης

Ο Νίκος Βέρτης εξήγησε τι ακριβώς συνέβη το βράδυ που η αστυνομία έκανε συνεχείς εφόδους στο μαγαζί που τραγουδούσε, στον Νίκο Γεωργιάδη και το περιοδικό ΟΚ.

Αγανάκτησε μετά τις συνεχείς κλήσεις προς την αστυνομία για το μαγαζί που εμφανιζόταν

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και στο λάθος και στο σωστό. Όπως να υψώνω το ανάστημά μου όταν κάτι με πνίγει. Έτσι με έμαθαν οι γονείς μου. Αν είμαι λάθος να με διορθώσει κάποιος και να μου πει “Νίκο έχεις άδικο”. Την παρατήρηση την έκανα σε μια παρέα φίλων μου από την Ολλανδία που κάθονταν μπροστά μου. Όχι σε όλο το μαγαζί. Εκείνο το βράδυ η Αστυνομία ήρθε, αν δεν κάνω λάθος, 4 φορές. Έρχεται στις 12.00, κάνει την ηχομέτρηση, φεύγει. Μετά από μια-δυο ώρες ξαναέρχονται. Δεν λέμε κάτι. Γιατί καλά κάνουν και έρχονται για ελέγχους. Δεν έχουμε εμποδίσει ποτέ κανέναν. Όμως όταν ο ίδιος έλεγχος συνεχίζεται κάθε μία ώρα, αρχίζει το σκηνικό και ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Το βλέπεις και ως επιλεκτική δικαιοσύνη. Γιατί έρχεσαι τόσο επίμονα μόνο σε μένα;».

Ο τραγουδιστής συνέχισε λέγοντας:

«Ποτέ δεν αρνήθηκε κανείς μας οποιονδήποτε έλεγχο τόσα χρόνια. Όταν αυτό αρχίζει και γίνεται επίμονο και εμμονικό, κάνει ζημιά στη διασκέδαση του κόσμου και στην καλή λειτουργία κάθε παραγωγής ή διοργάνωσης. Γιατί σε φτάνουν στα ανθρώπινα όριά σου. Ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί που ήρθαν τόσες φορές είχαν αγανακτήσει από τις ασταμάτητες καταγγελίες εκείνο το βράδυ. Σε έναν χώρο που απέχει χιλιόμετρα από τα σπίτια ο ήχος δεν ενοχλεί κανέναν.
Παρεξηγήθηκε αυτό που είπα για την Αστυνομία. Δεν έχω θέμα με τους ανθρώπους αυτούς. Ειδικά η ομάδα Δίας κάνει ηρωική δουλειά. Όταν όμως το Τμήμα δέχεται 100 κλήσεις μαϊμού σε ένα βράδυ και έρχεται ανά μία ώρα, γίνεται ενοχλητικό κυρίως για τους θαμώνες. Μετά την τρίτη έφοδο εκείνο το βράδυ, ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται έντονα. Κάποιοι ζητούσαν τον λογαριασμό για να φύγουν».

«Για το μόνο που μετανιώνω είναι που κλότσησα τα λουλούδια από τα νεύρα μου. Άνθρωπος είμαι. Ποιος από μας δεν έχει νευριάσει; Ο σοφός άνθρωπος δεν δείχνει τον εκνευρισμό του ποτέ. Εγώ δυστυχώς δεν είμαι τόσο σοφός, ένας τραγουδιστής είμαι. Αυτό που δεν φάνηκε όμως είναι ότι ο κόσμος από κάτω είχε αγανακτήσει πιο πολύ από εμένα. Το ότι σταμάτησα εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα και άρχισα να τους μιλάω μπορεί να λειτούργησε και πυροσβεστικά απέναντι στον θυμό κάποιων πελατών που φώναζαν».

«Δεν θεωρώ ότι είμαι κακός άνθρωπος, ούτε άγιος δηλώνω. Εκείνοι που είπαν ότι “ο Βέρτης δεν δέχεται ελέγχους” δεν ξέρουν τι έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω μετρήσει πάνω από 200 μηνύσεις και αγωγές. Δεν έχει δεχτεί κανείς περισσότερους ελέγχους στην Ελλάδα από ό,τι εγώ. Και τόσο καιρό δεν έχω μιλήσει, ούτε θα το ξανακάνω. Ό,τι και να μου λένε από δω και πέρα θα γυρίζω και το άλλο μάγουλο».

Έχει παράπονο ως προς τον τρόπο που βγήκε η είδηση προς τα έξω

«Με πήραν τηλέφωνο, τους εξήγησα ακριβώς τι συνέβη. Και ενώ το κείμενο βασιζόταν στην αλήθεια, δυστυχώς ο τίτλος τους ήταν πονηρά αρνητικός και προκλητικός προς το πρόσωπό μου».