Νίκος Βέρτης : πως ο τραγουδιστής κατάφερε να σταματήσει την κατάσχεση της περιουσίας του

25 Απριλίου 2021 20:45

Νίκος Βέρτης: Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για συναυλία μετά την πανδημία

Σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης, με τον ίδιο να  βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εκ των στενότερων συνεργατών του μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, που πλέον επικαλείται δικαστική απόφαση, η οποία επιδικάζει ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Νίκος Βέρτης: Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για συναυλία μετά την πανδημία

Από φίλοι εχθροί

O λόγος για τον Νίκο Πολατίδη, παιδικό φίλο και στενό συνεργάτη του, που διετέλεσε οικονομικός διευθυντής του καλλιτέχνη επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και στράφηκε εναντίον του.

Σκοπός ήταν  να διεκδικήσει -όπως υποστηρίζει – δεδουλευμένα που του οφείλονταν.

Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 8057/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  ο  καλλιτέχνης  έχει στραφεί  στον Άρειο Πάγο για δικαίωση.

ο πρώην συνεργάτης και φίλος από το 1996 του Νίκου Βέρτη, αξιώνει το ποσό των 278.000 ευρώ από την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2009 όπου ξεκίνησε η εργασιακή τους σχέση.

Οι ανωτέρω αποφάσεις έχουν δικαιώσει τον Νίκο Πολατίδη, πλην όμως αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου.

Οι αποφάσεις

Το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 εκδόθηκαν αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όσο και του Αρείου Πάγου, επί αιτήσεως του Νίκου Βέρτη για αναστολή της εκτέλεσης, «παγώνοντας» συγκεκριμένες διατάξεις.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δικαιώνει προσωρινά τον καλλιτέχνη, πλην όμως, ο δικαστικός αγώνας με τον Νίκο Πολατίδη για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο τελευταίος, αναμένεται μακρύς.

«Σήμερα αποφανθεί τελικά η Δικαιοσύνη δίνοντας ένα ηχηρό μάθημα σε αυτούς που δοκίμασαν να διασύρουν το όνομα του Νίκου Βέρτη.

Αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονός, ότι  εκκρεμούσε η απόφαση του Δικαστή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Για το ζήτημα αυτό, παρότι το γνώριζαν κι επιχειρώντας με πρωτόγνωρα αντιδεοντολογικές, αιφνιδιαστικές και τελικά παράνομες ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης να παρακάμψουν την ετυμηγορία των αρμοδίων Δικαστών


Τι υποστηρίζει ο αντίδικος

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Νίκου Πολατίδη νομίμως προέβη σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη το Σάββατο 10 Απριλίου του 2021, αφού είχε λάβει ειδική άδεια για την ενέργεια αυτή.

«Ο Άρειος Πάγος ανέστειλε τη δυνατότητα του Νίκου Πολατίδη να εισπράξει τις δικαστικές του δαπάνες, και όχι τη δυνατότητά του να εκτελέσει τις αποφάσεις».


Σύμφωνα με την απόφαση  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και επί του αιτήματος για χορήγηση προσωρινής διαταγής για αναστολή της εκτέλεσης, που κατέθεσε ο Νίκος Βέρτης και η οποία εκδόθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου του 2021, ο αιτών πρέπει να καταβάλλει χρηματικό ποσό που ορίζεται στην ανωτέρω απόφαση, προκειμένου να ανασταλεί  η εκτέλεση.

 Πλέον, τίθεται όμως το ερώτημα τι γίνεται με την ισχύ της συγκεκριμένης προσωρινής διαταγής, αφού ο Νίκος Πολατίδης έχει ήδη προβεί από το Σάββατο σε κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη. 

Αναμένεται η συζήτηση της αιτήσεως αναστολής για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Ο εφοπλιστής Νίκος Βέρτης : Πως ο καλλιτέχνης «έχασε» 3 εκατομμύρια ευρώ

O διάσημος τραγουδιστής, Νίκος Βέρτης, φημολογείται έντονα στην πιάτσα ότι έχει ασχοληθεί με τα καράβια. Έχει αγοράσει ποσοστό μετοχών σε ένα καράβι, το Εnergy Gas.

 To Energy Gas είναι ένα LPG Tanker που έχει ναυπηγηθεί το 2010  με σημαία Panama.

Μάλιστα έχει συνεταιριστεί με την κυρία Νίκολα Α. η οποία ασχολείται με τα ναυτιλιακά και η οικογένεια της έχει κάνει ναυτιλιακές business σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Αυτή λοιπόν λέγεται ότι βρήκε τον τραγουδιστή και τον έπεισε να βάλει ένα μεγάλο ποσό (πιθανολογείται πέριξ των 3 εκατ. δολαρίων) στο συγκεκριμένο πλοίο. 

Μάλιστα φημολογείται ότι «προ ετών, η Νίκολα μαζί με τον Νίκο Βέρτη είχαν συζητήσει με τους Άραβες του Αστέρα της Βουλιαγμένης να αναλάβουν το management των εστιατορίων του grande ξενοδοχείου. 

Οι συζητήσεις, που έγιναν πριν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της μονάδας, δεν είχαν αίσιο τέλος». Οι δύο ιστορίες μου λέει ο φίλος μου συνδέονται.

Η Νίκολα, που είχε τις επαφές με τους άραβες, είπε του Βέρτη.

«Εγω κάνω τις συζητήσεις για να αναλάβουμε απο κοινού τα εστιατόρια και θα τα διαχειριζόμαστε μαζί. Δεν μου βάζεις και 3 εκατ. δολάρια για το πλοίο, αφού θα είμαστε συνέταιροι;»

Ο Βέρτης φαίνεται να έβαλε τα λεφτά στο πλοίο, αλλά η δουλειά με τα εστιατόρια δεν έγινε.

‘Έτσι ο Βέρτης παγιδεύτηκε.

Θα μου πείτε τώρα ο Νίκος Βέρτης ήξερε από καράβια; Προφανώς και όχι.

Αλλά μην νομίζετε. Υπάρχουν πολλοί που έχουν λεφτά και θεωρούν ότι θα μπορούσαν να γίνουν συμμέτοχοι σε πλοία.  

Πηγή: περιοδικό Ciao