Νίκος Ξανθόπουλος: Το θρίλερ με την ταφή και το ενδεχόμενο αποτέφρωσης

23 Ιανουαρίου 2023 11:05

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο, είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που είχε χτίσει ο ίδιος στο κτήμα του στην Παιανία.

Κατά την εφημερίδα «Espresso», όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και απαιτούνται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον Δήμο.

Την κατάσταση περιπλέκει η κατάσταση της υγείας της αγαπημένης συζύγου του Νίκου Ξανθόπουλου, Εριφύλης, η οποία είναι κλονισμένη.

Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα διαδικαστικά θέματα και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό η οικογένεια του αγαπημένου ηθοποιού εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η σορός του να αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα μετά την κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο.

Αυτό φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος… Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους…

Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμικής Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα.

Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως… Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπιμπίλας.