Νίνο – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Στο σφυρί το σπίτι τους στη Σύμη

18 Μαρτίου 2020 08:40

Νίνο

Θόρυβο έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους του νησιού η ανάρτηση στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών, ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτου στη Σύμη.
Γιατί ο σάλος; Επειδή το σπίτι δεν ανήκει σε κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά στη Χρυσή Βαρδινογιάννη και το Νίνο… Η σχέση του πρώην ζευγαριού με το νησί ήταν συνυφασμένη και με τη δική τους σχέση. Η Χρυσή όχι μόνο ανακάλυψε τα Δωδεκάνησα δίπλα στο Νίνο, αλλά τα λάτρεψε κιόλας. Κάπως έτσι, αποφάσισε κάποια στιγμή να αγοράσει ένα εντυπωσιακό αρχοντικό δίπλα στη γενέτειρα του τότε αγαπημένου της, τη Ρόδο. Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του ζευγαριού ήταν η ακριτική Σύμη, στην οποία πήγαιναν όταν ήθελαν να βρεθούν οι δυο τους, μακριά απ’ όλους και όλα. Εκεί η Χρυσή βρήκε το σπίτι των ονείρων της και αποφάσισε να το αγοράσει. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά του νησιού, το οποίο έκανε δικό της, για να μπορούν να περνάνε εκεί τα καλοκαίρια τους. Μάλιστα, από ότι εξομολογήθηκε τότε στις φίλες της, η Σύμη, εκτός από τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές που διαθέτει, της πρόσφερε όση διακριτικότητα είχε ανάγκη, αφού μπορούσε να ζει τον ερωτά της με το Νίνο ανενόχλητη από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Το σπίτι είχε αγοραστεί μέσω της διαφημιστικής εταιρείας της μητέρας της Χρυσής και ουσιαστικά ήταν ένα δώρο της στον άντρα που αργότερα θα γινόταν σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της. Εκεί πέρασαν τα ωραιότερα χρόνια της σχέσης τους, όταν ακόμα ήταν πολύ ερωτευμένοι και πριν τα σύννεφα κάνουν την εμφάνισή τους στον προσωπικό τους παράδεισο. Τα τελευταία χρόνια κανείς από τους δύο δεν πήγαινε στο σπίτι, αφού αυτό ήταν φορτωμένο με πολλές αναμνήσεις, όλες συνδεδεμένες με τη σχέση τους.

Σε πλειστηριασμό!
Και τώρα, έσκασε η απρόσμενη είδηση. Το σπίτι δεν πουλιέται, αλλά βγαίνει σε πλειστηριασμό. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η τράπεζα ALPHA BANK, που έχει απαίτηση κατά της επιχειρηματία ως εγγυήτριας σε δάνειο της διαφημιστικής εταιρείας, με διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 2.577.960 € και το ποσό επιβολής κατάσχεσης στα 150.000 €.
Πιο συγκεκριμένα εκπλειστηριάζεται μια διώροφη οικοδομή (οικία) αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 48 τ.μ., πρώτο υπέρ το ισόγειο όροφο 48 τ.μ., στέρνα ισογείου εμβαδού 22,95 τ.μ. και αυλή ορόφου 22,95 τ.μ., κτισμένη σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Σύμης και στη θέση Αμπούτσι ή Γυμνάσιο και έχει συνολικό εμβαδόν 309,15 τ.μ..
Πρόκειται για παραδοσιακή διώροφη κατοικία που φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και το οικόπεδο είναι αυτοτελές και γωνιακό με περίφραξη.
Το ακίνητο εκτιμήθηκε για το 100% της πλήρους κυριότητας στις 210.000 €.
Ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί από τον Συμβολαιογράφο Ρόδου Σταύρο Κουταλιανό και προσδιορίστηκε για την 7η Οκτωβρίου 2020.
Έως τότε, κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν η Χρυσή Βαρδινογιάννη αποφασίσει να προσπαθήσει να το κρατήσει ή όχι.