Νοτιάς Εστιατόριο – Συνέντευξη

9 Αυγούστου 2021 11:39

Πώς προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Δουλεύοντας σε επαγγελματικές κουζίνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία τα τελευταία 13 χρόνια, γεννήθηκε μέσα μου η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Η απόφαση προέκυψε από την ανάγκη να χτίσω μια ομάδα που θα αγαπά τον τόπο μας και σε συνδυασμό με την όρεξη μας, να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Ποιες είναι οι σπεσιαλιτέ του «Νοτιά»;

Αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω, σίγουρα θα ήταν η σαλάτα μας με τα αλμυρίκια, ένα ιδιαίτερο πιάτο που δεν απαντάται συχνά σε μενού εστιατορίων, η πατατοσαλάτα μας με σολομό μαρινέ τηγανητό τραχανά και κρέμα καπνιστού τυριού, η φάβα μας με χταποδάκι και φινόκιο, το ceviche μας με φρέσκο ψάρι ημέρας, τα μύδια αχνιστά, το καλαμάρι σοφρίτο, το γιουβέτσι θαλασσινών μας, η γαριδομακαρονάδα, το ριζότο με μελάνι από σουπιές και ως επίλογος, τα φρέσκα ψάρια μας στη σχάρα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Η σκληρή δουλειά. Να μην επαναπαυόμαστε, να εξελισσόμαστε και να προσπαθούμε πάντα προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντική πολύ, επίσης, για εμάς είναι η ομάδα μας η οποία στον πυρήνα της παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Προς το παρόν βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και ρευστή κατάσταση η οποία δυστυχώς δεν ευνοεί κανένα σχέδιο για το μέλλον, αντίθετα δημιουργεί ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Συνεχής μας στόχος, ωστόσο, είναι η μαγειρική μας εξέλιξη και η εκπαίδευση σε νέες τεχνικές ώστε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε νέες ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις στο κοινό της Καλαμάτας και όχι μόνο.