Ντέιβιντ Μπόουϊ: το υπερπολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια

Δημοσιεύθηκε: 28 Ιουλίου 2021 21:15
Ντέιβιντ Μπόουϊ: το υπερπολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια

Το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Μπόουϊ στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε 16,8 εκατομμύρια δολάρια μετά από ένα μήνα στην αγορά ακινήτων. Το διαμέρισμα πωλήθηκε έναντι ποσού πολλαπλάσιού από εκείνου που είχε αγοραστεί από τον θρυλικό τραγουδιστή.

Ντέιβιντ Μπόουϊ: το υπερπολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Independent, ο Ντέιβιντ Μπόουι αγόρασε την κατοικία στην περιοχή του Μανχάταν Σόχο/Νολίτα το 1999 στην τιμή των 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήταν ένα από τα διαμερίσματα που είχε και στα οποία ζούσε με τη σύζυγό του, το μοντέλο Ιμάν. Το ζευγάρι περνούσε χρόνο επίσης στη γενέτειρα του εκλιπόντος ειδώλου της ροκ. Στο Λονδίνο. Στο Σίδνεϊ και σε ένα ιδιωτικό νησί στις Γρεναδίνες.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε κτίριο εννέα ορόφων στην οδό Λαφαγιέτ. Χτίστηκε το 1886 και ήταν αρχικά εργοστάσιο σοκολάτας της Hawley & Hoops. Προτού μετατραπεί σε πολυκατοικία με 30 διαμερίσματα, τη δεκαετία του 1990.

Το 464 τ.μ. διαμέρισμα έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, κουζίνα μία βιβλιοθήκη και τρεις βεράντες.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Γουίλ Μπρούκερ του 2017 «Forever Stardust: David Bowie Across the Universe», ο Μπόουι αγαπούσε να ζει στο Σόχο/Νολίτα. Ένιωθε σαν στο σπίτι του, ημιανώνυμος, μεταξύ των Νεοϋορκέζων που ήταν πολύ χαλαροί όταν συναντούσαν διάσημους.