Ντέμι Μουρ: «Νιώθω πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

22 Ιουλίου 2022 21:10

Τέσσερις μήνες πριν κλείσει τα 60 της χρόνια, η Ντέμι Μουρ δηλώνει αποφασισμένη να αψηφήσει τον χρόνο και τα στερεότυπα για τις ηλικιωμένες γυναίκες.

Η σταρ του Χόλιγουντ, Ντέμι Μουρ μίλησε στο περιοδικό «People» με αφορμή τη συλλογή του brand μαγιό Andie, που έχει αναλάβει.

Η ηθοποιός έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που διανύουν την έκτη δεκαετία στη ζωή τους

«Αλλάζει αυτή η ιδέα, ότι δηλαδή οι γυναίκες γίνονται λιγότερο θελκτικές όσο μεγαλώνουν. Δεν θέλουμε να δείχνουμε μητρικές ή να μη νιώθουμε σέξι», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για ποιο πράγμα ανυπομονεί περισσότερο εν όψει των γενεθλίων της, αργότερα φέτος, τόνισε: «Να μην προσδιορίζομαι από έναν αριθμό αλλά από την εμπειρία μου. Γίνεσαι 59 και ήδη σκέφτεσαι, ‘λοιπόν, θα γίνω 60’. Είναι πολύ απελευθερωτικό.

Όταν σκέφτομαι τη γιαγιά μου στα 60, κατά κάποιον τρόπο φαινόταν να έχει ήδη παραιτηθεί. Εγώ όμως νιώθω, από πολλές απόψεις, πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ».

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η Μουρ γυρίζει ταινία στην Ευρώπη. Παρά τη λαμπρή καριέρα της τόνισε ότι ακόμα δεν μπορεί να συνηθίσει να ακούει το όνομά της και τη λέξη «είδωλο» στην ίδια πρόταση.

«Το να το ακούς αυτό για τον εαυτό σου μοιάζει λίγο εξωσωματική εμπειρία. Αισθάνομαι κολακευμένη και τύπου ‘αυτό δεν θυμίζει καθόλου εμένα’ αλλά μου αρέσει.

Για μένα, είδωλο σήμαινε πάντα κάποιος που άνοιξε έναν δρόμο και σημάδεψε κάτι που συγκίνησε τον κόσμο ή είχε θετικό αντίκτυπο. Και από αυτή την άποψη, αισθάνομαι πραγματικά περήφανη που με κατατάσσουν σε μια κατηγορία σχετική με αυτό».

Τέλος, η Μουρ μίλησε και για το στυλ της, υπογραμμίζοντας: «Εκτιμώ τη μόδα και έχω μια σχέση με σχεδιαστές που σέβομαι και θαυμάζω.

Αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν μικρό παιδί που ντύνεται και αυτό που είμαι κατά βάθος είναι ένα βρώμικο 12χρονο αγόρι που του αρέσει πραγματικά να είναι απλά άνετο και να φοράει φαρδιά ρούχα».