Ντένια Ψυλλιά – Ηθοποιός – Συνέντευξη

Συντάκτης: Newsroom

13 Δεκεμβρίου 2022 15:06

Η Ντένια Ψυλλιά, που πολλοί γνωρίσαμε ως Τζόι μέσα απο την τηλεοπτική σειρά “’Εξαψη”, φέτος ξεχωρίζει στο “Μια νύχτα του Αυγούστου” μέσα από την ερμηνεία της. Η τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως, Βικτόριας Χίσλοπ, η οποία είναι βραβευμένη για το διεθνώς αναγνωρισμένο βιβλίο της “Το Νησί”.

Πάμε να γνωρίσουμε όμως καλύτερα την τηλεοπτική Ρηνιώ με το μελαγχολικό βλέμμα.

Πως αισθάνεσαι που συμμετέχεις στην σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου”;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και νιώθω πραγματικά ευγνώμων. Για μένα η συγκεκριμένη δουλειά ήταν μαγική. Ένα μεγάλο σχολείο, μια υπέροχη εμπειρία δίπλα σε υπέροχους ανθρώπους και ηθοποιούς που με βοήθησαν σε πολλούς τομείς και τους αγαπώ και υπέρ ευχαριστώ για αυτό. Είναι πραγματικά σπουδαίο να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα, σε καθοδηγούν και σε συμβουλεύουν με πραγματικό ενδιαφέρον…
Πιστεύεις πως η “Ρηνιώ” είναι μια τραγική ηρωίδα;
Η Ρηνιώ είναι μια δυναμική αλλά πολύ ταλαιπωρημένη γυναίκα. Τραγικά είναι όσα της συμβαίνουν και θα της συμβούν στη συνέχεια. Αυτό που ήθελα να αποδώσω υποκριτικά, είναι ότι παρά τα όσα ζει, και θα μπορούσαν να την έχουν διαλύσει, εκείνη παραμένει ακλόνητη για χάρη της κόρης της. Έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας. ‘Έχει πολλά μέσα της, τα οποία δεν εξωτερικεύει. Βέβαια, προς το τέλος της σειράς αυτό σιγά σιγά θα αλλάζει και η αιτία σε αυτό θα είναι ο Μανώλης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια;

Με ενθουσιασμό πάλι θα πω ότι σύντομα ξεκινάμε γυρίσματα για την “Μάγισσα” σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου. Μια δουλειά που ανυπομονώ να αρχίσει.

Είδαμε από τα social σου ότι ασχολείσαι με το pole dancing;

Νομίζω παρά ασχολούμαι.. Γεμίζω μελανιές και όταν φεύγουν κάνω καινούριες.. Για να πω την αλήθεια δεν έκανα ποτέ μου κανένα άθλημα και είναι πολύ ωραίο που επιτέλους βρήκα ένα με το οποίο παθιάζομαι. Είναι πολύ καλή γυμναστική και βοηθάει πολύ στο να ξεφορτωθείς την αρνητική ενέργεια και το άγχος. Είναι λυτρωτικό!

Τι είναι αυτό που αγαπάς στους ανθρώπους και τι αυτό που μισείς;

Εκτιμώ την ταπεινότητα και την ειλικρίνεια. Οπότε στον αντίποδα, απεχθάνομαι την αλαζονεία και κάθε τι ψεύτικο.
Μαγειρεύεις;

Όταν έχω κέφια. Αλλιώς να είναι καλά τα delivery και η αγαπημένη γιαγιά με τα ταπεράκια της.. Βέβαια μου είναι πιο ευχάριστο να μαγειρεύω για άλλους ή με παρέα..

‘Ηθελες απο παιδί να γίνεις ηθοποιός; Υπήρξαν ερεθίσματα;

Δεν έχω ανάμνηση με τον εαυτό μου να θέλει κάτι άλλο ποτέ … Η μητέρα μου έκανε για πολλά χρόνια πιάνο, ο μπαμπάς μου μπουζούκι και ο παππούς μου ήταν στιχουργός.. Επομένως, υποθέτω ότι υπήρξε ένα μικρόβιο καλλιτεχνικής ανησυχίας. Βέβαια δεν μιλάμε για απλή ανησυχία, γιατί εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό..Για αυτό νιώθω διπλά τυχερή που δουλεύω πάνω σε αυτό που αγαπάω τόσο…

Ανέφερες ότι ο παππούς σου ήταν στιχουργός. Ποιος είναι;

Ήταν – γιατί δε ζει πια – ο Διονύσης Τζεφρόνης. ‘Εχει γράψει το “Σταλιά-Σταλιά” που τραγούδησε η Μαρινέλλα. Αγαπημένο μου τραγούδι, όπως και τόσα άλλα εκείνης της εποχής.

Α δε ζούσες σήμερα, σε ποια δεκαετία θα ήθελες να έχεις γεννηθεί;

Όλες οι εποχές έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Όμως, νομίζω ότι θα ήθελα να ζω στη δεκαετία του ’60-70. Ακόμη και τότε, υπήρχαν προβλήματα και δυσκολίες, εχω ομως την εντυπωση ότι οι άνθρωποι ήταν πιο αγνοί, πιο “καθαροί” και ειλικρινείς. Ο έρωτας ηταν πιο “εύκολος”.. δεν υπήρχαν οι αντιπερισπασμοί που υπαρχουν τωρα ..