Ντιέγκο Μαραντόνα: που θα πάει η περιουσία του θεού του ποδοσφαίρου

28 Νοεμβρίου 2020 13:45

Μια οικογενειακή διαμάχη για την περιουσία του, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς αφήνει πίσω του πέντε παιδιά, τα οποία έχει αναγνωρίσει ως δικά του και άλλα έξι, που φήμες λένε ότι είναι πατέρας τους.

Προτού πεθάνει, μία από τις κόρες του αστειεύτηκε πως θα μπορούσε να κάνει 11άδα με τα παιδιά του, αφότου μια 23χρονη από την Αργεντινή ισχυρίστηκε ότι είναι κόρη του. Ο Μαραντόνα, πάντως, έχει αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλόντια Βιλαφάνε και την πρώην συντρόφου του, Βερόνικα Ογιέντα.

Η Τζιανίνα Μαραντόνα, μία από τις δύο κόρες του πρώην ποδοσφαιριστή, από την Βιλαφάνε, αστειεύτηκε πέρυσι, αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα τριών παιδιών που λέγεται ότι είναι δικά του, στην Κούβα: «Χρειάζονται μόνο τρία ακόμη για την ομάδα των 11. Μπορείς να τα καταφέρεις!!!». Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, μια 23χρονη μελαχρινή που ονομάζεται Μαγκάλι Τζιλ, εμφανίστηκε ως το τελευταίο πιθανό μέλος της οικογένειας του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Μάλιστα, το δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα της Αργεντινής Intrusos, είπε ότι έχει και μια μικρή κόρη, πράγμα που σημαίνει ότι το πρώην αστέρι της Νάπολης και της Βαρκελώνης, θα μπορούσε να είναι παππούς, εάν επιβεβαιωνόταν πως ήταν πατέρας της 23χρονης. Λέγεται επίσης, πως είχε κινήσει νομικές διαδικασίες πέρυσι τον Απρίλιο για να αποδείξει πως ήταν όντως πατέρας της.

Ο δημοσιογράφος Αντριάν Παλάρες, είπε στο Intrusos: «Η μητέρα της δεν την μεγάλωσε, αλλά η οικογένεια που την υιοθέτησε, της έδωσε όλη την αγάπη της. Πρόσφατα, ανακάλυψε πως δεν ήταν πραγματικό μέλος της οικογένειας αυτής και πως ο πατέρας της θα μπορούσε να είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».
Η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ – Δεν είχε κάνει τεστ DNA ο Μαραντόνα πριν από τον θάνατό του

Τον Φεβρουάριο, η 23χρονη έσπασε την σιωπή της στην Αργεντινή, επιβεβαιώνοντας πως η κατάσταση δεν είχε προχωρήσει και παρακάλεσε τον θρύλο του ποδοσφαίρου να συμφωνήσει στην διεξαγωγή ενός τεστ DNA. Είχε ήδη δηλώσει στην ιταλική τηλεόραση πως είχε υιοθετηθεί σε μικρή ηλικία και πως η βιολογική της μητέρα είχε επικοινωνήσει μαζί της στις αρχές του 2019, για να της πει ποιος ήταν ο πραγματικός της πατέρας.

Αργότερα, η Μαγκάλι δήλωσε στον Αργεντινό δημοσιογράφο Τόμας Ντέντε, μιλώντας για πρώτη φορά στην πατρίδα της: «Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε ακόμα να οριστικοποιήσουμε μια ημερομηνία για την διεξαγωγή τεστ DNA. Θα ήθελα να πιστέψω πως η προδιάθεση που εξέφρασε ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, εξακολουθεί να υπάρχει, ώστε να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανησυχώ για το τι συμβαίνει επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την ταυτότητα και το παρελθόν μου. Προσπαθώ να παραμείνω ήρεμη και καταλαβαίνω ότι μιλάμε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα που ξέρω ότι έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα.Θα ήθελα απλώς να τον παροτρύνω να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα άτομο που περιμένει και ανυπομονεί να λύσει το θέμα της ταυτότητάς της και να θέσει τέρμα σε αυτή την αναζήτηση».
Κι άλλος νεαρός ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μαραντόνα

Η «βόμβα» αυτή έσκασε έναν μήνα αφότου ο Σαντιάγκο Λάρα, που προέρχεται από την ίδια πόλη της Αργεντινής Λα Πλάτα, όπου ο Μαραντόνα ήταν επικεφαλής της Gimnasia y Esgrima, έκανε μια νέα τηλεοπτική έκκληση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου, να τον αναγνωρίσει ως γιο του.
Ο έφηβος, του οποίου η σερβιτόρα μητέρα Ναταλία Γκαράτ πέθανε σε ηλικία 23 ετών από καρκίνο του πνεύμονα το 2006 και ανατράφηκε από τον πρώην φίλο της Μαρτσέλο Λάρα, μίλησε για πρώτη φορά το 2016 για τον αγώνα του να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του.

Όπως είχε δηλώσει τότε: «Μου είπαν ότι ο πραγματικός πατέρας μου είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο πατέρας μου θα είναι πάντα ο Μαρτσέλο Λάρα, αλλά μου είπαν ότι ο πατέρας μου είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Νομίζω ότι του μοιάζω. Έχω το πρόσωπό, τις μπούκλες, τα πάντα. Κοιτάζω τον Μαρτσέλο και ξέρω ότι δεν μοιάζουμε. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί με αυτό το αίσθημα».

Και συνέχισε: «Το ανακάλυψα όταν πέρασα μπροστά από ένα περίπτερο κοντά στο σπίτι μου σε ηλικία 13 ετών και είδα ένα εξώφυλλο περιοδικού με το πρόσωπο του Μαραντόνα και το δικό μου με πίξελ από κάτω. Σοκαρίστηκα γιατί δεν ήξερα τι έκανα στο περιοδικό. Έτρεξα στο σπίτι και ρώτησα τον Μαρτσέλο τι συνέβαινε και μου εξήγησε τα πάντα. Μου είπε ότι η μητέρα μου ήταν μοντέλο όταν ήταν νέα και μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι δεν ήμουν δικός του γιος. Μου είπε ότι είχε ζητήσει τεστ DNA αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ».
«Άτακτος» ο Μαραντόνα στην Κούβα.

Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είπε μήνες πριν από τον θάνατο του ποδοσφαιριστή, ότι θα μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες του ως πατέρας του Σαντιάγκο εάν επιβεβαιωνόταν πως ήταν γιος του. Ο Μόρλα είχε προηγουμένως αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουν πως στην Αργεντινή υπάρχει ο Σαντιάγκο και ένα άλλο άτομο για το οποίο συζητούν» αν και άλλα μέσα ενημέρωσης στην χώρα της Νότιας Αμερικής έχουν υποθέσει πως το 11ο παιδί του, πρέπει να είναι το τέταρτο από την Κούβα.

Τα άλλα τρία από την Κούβα, των οποίων τα ονόματα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί είναι οι Τζοάνα, Λου και Τζαβιελίτο, που γεννήθηκαν αφότου ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετακόμισε εκεί τον Φεβρουάριο του 2000 για να καταπολεμήσει τις καταχρήσεις του.

Ο Μόρλα, που παραδέχτηκε τον Οκτώβριο του 2018 ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής ήταν «άτακτος» στην Κούβα, είχε δηλώσει: «Θα υπάρξουν πολλοί απόγονοι του Μαραντόνα, πολλοί, ακόμη κι αν σε κάποιους ανθρώπους δεν αρέσει αυτό» επιβεβαιώνοντας επίσης πως οι τρεις τους συναντήθηκαν στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.
Τα άλλα παιδιά του Μαραντόνα

Τα τελευταία χρόνια, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αναγνωρίσει τον ενήλικο γιο του Ντιέγκο Τζούνιορ, που γεννήθηκε μετά την εξωσυζυγική σχέση του με το μοντέλο από την Ιταλία Κριστίνα Σινάγκρα, και την 23χρονη Τζάνα , που γνώρισε τον μπαμπά της για πρώτη φορά 6 χρόνια μετά την δικαστική μάζη με την μητέρα της Βαλέρια Σαμπαλέν.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει επίσης άλλες δύο κόρες από την πρώην σύζυγό του, την 32χρονη Ντάλμα και την 30χρονη Τζιανίνα και έναν 7χρονο γιο, με το όνομα Ντιέγκο Φερνάντο από την πρώην σύντροφό του Βερόνικα Ογιέντα.
Οι απειλές του Μαραντόνα για την περιουσία του – Δεν θα αφήσω τίποτα, θα τα δωρίσω όλα

Πάντως, από χθες, μετά τον θάνατό του από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 60 ετών, παραμένει άγνωστο ποιους έχει συμπεριλάβει στην διαθήκη του. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε απειλήσει να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του, όταν αναγκάστηκε να αρνηθεί πως πέθαινε.

Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε από αυτό που φαινόταν να είναι το σπίτι του στην Αργεντινή, ο Μαραντόνα, που έχει δώσει μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, τα ποτά καθώς και τα προβλήματα βάρους, είπε: «Θέλω να σας πω ότι δεν πεθαίνω, ότι κοιμάμαι ήσυχα γιατί εργάζομαι.
Απαντώντας στους φόβους για την υγεία του, τους οποίους προκάλεσε η κόρη του Τζιανίνα ζητώντας από τους θαυμαστές να «προσευχηθούν γι’ αυτόν» και ισχυριζόμενη ότι του χορηγούν ηρεμιστικά, πρόσθεσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: «Δεν ξέρω τι εννοούσε ή τι ερμήνευσε. Αυτό που ξέρω ότι ότι καθώς μεγαλώνεις, ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο για το ότι θα φύγεις, παρά για το πώς είσαι. Σας λέω όλους ότι δεν θα αφήσω τίποτα, όλα θα τα δωρίσω. Δεν πρόκειται να τους χαρίσω τίποτα από όσα κέρδισα σε όλη μου την ζωή, θα τα κάνω όλα δωρεές».