Ντίνος Καρύδης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θα αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά»

Συντάκτης: Newsroom

9 Δεκεμβρίου 2022 16:11

Ντίνος Καρύδης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θα αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά»

Ο Ντίνος Καρύδης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μία σκηνή από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Από τη συνεργασία με την Αλίκη και την Τζένη τι θυμάστε;

Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.

Στο τέλος ήσασταν δίπλα στην Αλίκη;

Όχι δεν ήμουν και όταν έφυγε το έμαθα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Το έμαθα από το ραδιόφωνο και σοκαρίστηκα, είπε στο Λοιπόν.

Ντίνος Καρύδης: Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, δεν θα είχα ούτε για το νοίκι

Ο Ντίνος Καρύδης αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια που του προσφέρει η κόρη του, Σμαράγδα, η οποία στέκεται πάντα στο πλευρό του όταν έχει ανάγκη.

Ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τόνισε πως είναι πολύ τυχερός που έχει στο πλάι του την κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη, καθώς του έχει συμπαρασταθεί στις δυσκολίες του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, βρέθηκε στο πλευρό του και τον βοήθησε ακόμα και στα οικονομικά του προβλήματα.

«Η Σμαράγδα είναι βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι. Ευτυχώς, η Σμαράγδα μας βοηθάει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καρύδης.

Και πρόσθεσε: «Η σύνταξη έχει κατέβει κι έχει γίνει χαρτζιλίκι. Η Σμαράγδα μας συντηρεί».

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως έχει μετανιώσει για πολλά «όχι» που είπε κατά τη διάρκεια της καριέρας του. «Δεν έκανα σωστά που είπα κάποια όχι. Δεν έπρεπε τελικά. Και έκανα κάποια λάθη επαγγελματικά που τώρα που πέρασαν τα χρόνια τα μετάνιωσα …», σημείωσε κάνοντας αναφορά στην εποχή που έπαιζε με τη Μαρία Αλιφέρη στην «Κραυγή των λύκων».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είμαι σε δύσκολη κατάσταση, έχω κατεβάσει τα ρολά μετά την τελευταία δουλειά που έκανα στο θέατρο, με το τελευταίο έργο του Άντον Τσέχωφ. Έκανα τον θεατρίνο, έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, στην ηλικία μου δηλαδή. Αυτόν τον ξέχασαν μόνο του και μεθυσμένο στο θέατρο και αρχίζει να παίζει ρόλους δραματικούς. Είναι αρκετά δύσκολη η περίοδος για μένα.

Θα ήθελα να τελειώσω με το έργο αυτό. Ευτυχώς, όμως, τη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται σανίδι, τη συνεχίζει η άλλη μεγάλη μου αγάπη, που λέγεται Σμαράγδα Καρύδη, η κόρη μου».

Σε ερώτηση αν νιώθει νοσταλγία για τα παλιά, ο Καρύδης ανέφερε: «Θα ήθελα να ήμουν 25 και να ξεκινούσα το ταξίδι αυτό από την αρχή. Νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια και τα θυμάμαι με αγάπη».