Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε η ερωτική ιστορία Κάλλας – Ωνάση

21 Αυγούστου 2019 10:20

Κάλλας Ωνάσης

Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει καλύτερα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρόσφατα εκλιπόντα δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο. Στο προσωπικό του site δημοσίευσε πώς ξεκίνησε η ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Ελληνίδα Ντίβα Μαρία Κάλλας και τον Έλληνα Κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.
Όπως αναφέρει, γνώρισε την σπουδαία Μαρία Κάλλας το 1959, όταν η ίδια βρισκόταν στην Γλυφάδα με τον Έλληνα Κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.
Αναλυτικά ανέφερε στο προσωπικό του site «liberopoulos.gr»: «Τη Μαρία Κάλλας τη πλησίασα στην αρχή ως ρεπόρτερ, τον Σεπτέμβρη του 1959, όταν μετά την περίφημη κρουαζιέρα στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη, ο Ωνάσης την είχε μοναδική φιλοξενούμενη στη θαλαμηγό του, που είχε αράξει στη Γλυφάδα. Όταν οι άλλοι ρεπόρτερ και παπαράτσι είχαν αποσυρθεί από το ολοήμερο ξεροστάλιασμα στην παραλία, εγώ κρατώντας με το στανιό τον φωτογράφο Ιορδάνη Καπασακάλη που νύσταζε, επέμενα να καιροφυλακτούμε και τελικά πετύχαμε πριν από το ξημέρωμα να χορεύουν ο κροίσος και η ντίβα τσικ του τσικ στην πίστα ενός εντελώς άδειου κέντρου της Γλυφάδας…
Μετά την φυγάδευση της Κάλλας από τα γκαρσόνια, τον καυγά μου με τον Ωνάση και την αποκλειστική συνέντευξη που μου έδωσε την επομένη πάνω στη “Χριστίνα”, άνοιξε ο δρόμος της γνωριμίας μου με τη διάσημη σοπράνο που στην αρχή με ανέχτηκε για δύο κυρίως λόγους: Πρώτα, γιατί ξετρελαμένη με τον Ωνάση, ανεχόταν τον πάσα ένα που συμπαθούσε εκείνος και μετά, γιατί ο πατέρας της της είπε ότι ο παππούς μου ήταν κοντοχωριανός του και γνωστός του…
Η ντίβα μου είχε πει το 1960 στη Νάπολι, παρουσία του Ωνάση, ότι συχνά παρακολουθούσε τα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα από το “Έθνος” και διαβάζοντας κάποια ρεπορτάζ μου της άρεσε το στιλ του γραψίματός μου. Αλλά με είχε προειδοποιήσει: “Μη περιμένεις όμως να μου πάρεις συνέντευξη, γιατί μιλάω μόνο για όπερα κι΄ εσύ, όπως κι΄ ο Άρης, δεν σκαμπάζετε από τέχνη…”.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί την αποκαλούσαν τίγρη που έδειχνε τα νύχια της στους δημοσιογράφους, ίσως γιατί σ΄ εμένα φερνόταν ευγενικά, εκτός από τη στιγμή της συμφιλίωσης με την αδελφή της Υακίνθη, όταν με είδε να είμαι εκεί και μάλιστα με φωτογράφο… Θύμωσε, αλλά επενέβη ο πατέρας της που της είπε ότι με θεωρεί οικογενειακό φίλο. Πήραμε μερικές φωτογραφίες και πριν φύγουμε με το φωτογράφο, με χαιρέτησε διά χειραψίας χαμογελαστή. Μάλλον η ντίβα είχε αρχίσει να μπαίνει στο διασκεδαστικό παιγνίδι της δημοσιότητας, για το οποίο ο αγαπημένος της είχε διαλέξει ως συνεργό εμένα…».
Πηγή: liberopoulos.gr