Ο γάμος της κληρονόμου του οίκου Fendi – Παντρεύτηκε με νυφικό… Valentino

27 Ιουλίου 2021 15:00

Ο γάμος της κληρονόμου του οίκου Fendi - Παντρεύτηκε με νυφικό... Valentino

Η κληρονόμος του οίκου Fendi, Πάολα Φέντι παντρεύτηκε τον αγαπημένο της.

Το περασμένο Σάββατο σε ένα γάμο που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων 18 μηνών.

Η Πάολα παντρεύτηκε τον αρραβωνιαστικό της, Αράμ Αχμέντ, σε έναν καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα στην Ίμπιζα.

Προτού το ζευγάρι γιορτάσει με μια τεράστια δεξίωση σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού, το Atzaró Agroturismo.

Η εκκλησία όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος ήταν στολισμένη με πράσινες ανθοσυνθέσεις

Με νυφικό του οίκου Valentino

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν στο Instagram τόσο οι καλεσμένοι όσο και η νύφη και ο γαμπρός, δίνουν μια πρώτη ματιά στην πλούσια τελετή.

Πάντως, παρά την ιστορία της οικογένειας στον κοσμο, η Πάολα επέλεξε να μην φορέσει νυφικό του οίκου Fendi, αλλά ένα παραμυθένιο νυφικό του οίκου Valentino ενώ ο γαμπρός επέλεξε ένα λευκό σμόκιν.

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε σε έναν καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, διακοσμημένο με τεράστιες ανθοσυνθέσεις, δέντρα και αμπέλια.

Σε στιγμιότυπα που μοιράστηκαν οι καλεσμένοι, το ζευγάρι φαίνεται να στέκεται μπροστά στον ιερέα και να περιβάλλεται από πράσινες συνθέσεις.

Η μεγαλύτερη κοινωνική εκδήλωση των τελευταίων 18 μηνών

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία στην Ίμπιζα, όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν τις αχανείς εκτάσεις με τους πορτοκαλεώνες, σε ένα ειδυλλιακό μέρος.

Τα τραπέζια ήταν διακοσμημένα με μοβ λουλούδια ενώ η εξέδρα του DJ είχε στηθεί επάνω από την πισίνα του ξενοδοχείου.

Ο λαμπερός γάμος της κληρονόμου του Fendi σηματοδότησε τη μεγαλύτερη κοινωνική εκδήλωση των τελευταίων 18 μηνών.

Καθώς δεκάδες αριστοκράτες σε ολόκληρη την Ευρώπη αναγκάστηκαν να θέσουν τα σχέδιά τους για πολυτελείς γάμους σε αναμονή λόγω της πανδημίας.

Η νύφη σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της τέχνης.

Επί του παρόντος εργάζεται για τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στη Νέα Υόρκη, ως ειδική στην μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη. Αρραβωνιάστηκε με τον σύζυγό της, Αράμ, στο Λονδίνο το 2019.

Για την γιαγιά της, που δημιούργησε τον οίκο Fendi, είχε δηλώσει το 2019 στην ιστοσελίδα του brand μόδας Kitri’s:

«Προέρχομαι από μία οικογένεια κομψών, έξυπνων, ανεξάρτητων, ισχυρών, δημιουργικών και καινοτόμων γυναικών.

Η γιαγιά μου ήταν πάντα περίεργη, πάντα κοιτάζει το μέλλον και είναι πολύ σοφή. Άρχισε να εργάζεται όταν ήταν 14 ετών στον κόσμο της μόδας.

Και μαζί με τις αδερφές της, έχουν δημιουργήσει μια όμορφη κληρονομιά. Τόσο αυτή όσο και η μητέρα μου έχουν επηρεάσει το στυλ μου, καθώς και την ηθική και τη φιλοδοξία της δουλειάς μου».

Η ιστορία του οίκου Fendi

Ο χλιδάτος γάμος πάντως που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο απείχε πολύ από την ταπεινή προέλευση της οικογένειας πριν από έναν αιώνα.

Η μητέρα των αδερφών, Αντέλ Καζαγκράντε, άνοιξε ένα μικρό δερμάτινο εργαστήριο το 1918 ακριβώς έξω από την πολυσύχναστη Piazza Venezia της Ρώμης.

Η Αντέλ Καζαγκράντε παντρεύτηκε τον Εντουάρντο Φέντι το 1925 και μαζί άνοιξαν μία μικρή μπουτίκ δίπλα στο εργαστήρι ενώ έμεναν πάνω από το κατάστημα.

Οι πέντε αδερφές γεννήθηκαν μεταξύ 1931 και 1940 και ως παιδιά έπαιζαν ανάμεσα στα δέρματα στο πάτωμα του μαγαζιού και κοιμόντουσαν ανάμεσα σε τσάντες.

«Τα αξεσουάρ ήταν τα πρώτα μας παιχνίδια» είπε κάποτε η Carla Fendi στο Women’s Wear Daily.

Οι αδερφές μετέφεραν την εταιρεία στην κομψή γειτονιά γύρω από τη Σκαλινάτα της Ρώμης στη δεκαετία του 1960.

Και αργότερα επεκτάθηκαν σε έτοιμα ρούχα, παπούτσια, αρώματα, είδη οικιακής χρήσης και παιδικά ρούχα.

Η εταιρεία έλαβε μια μεγάλη ώθηση από τη δημιουργική συνεργασία του Karl Lagerfeld ο οποίος βοήθησε στον σχεδιασμό ρούχων, γουναρικών και αξεσουάρ, με τους ακτιβιστές όμως των δικαιωμάτων των ζώων να διαμαρτύρονται συχνά εναντίον του οίκου Fendi για την χρήση γούνας.

Μιλώνστας στην Daily Mail το 2005, η Carla Fendi ήταν προκλητική, επιμένοντας: «Στο Fendi,η γούνα δεν ήταν ποτέ εκτός. Ποτέ δε σταματήσαμε να τη χρησιμοποιούμε και την αντιμετωπίζαμε πάντα ως το πιο πολυτελές ύφασμα».

Στα τελευταία χρόνια της, η Carla Fendi έγινε γνωστή προστάτης των τεχνών.

Βιαθιά αφοσιωμένη στη Ρώμη και τον πολιτισμό της, το ίδρυμά της χρηματοδότησε την αποκατάσταση της διάσημης Φοντάνα ντι Τρέβι.