Παραιτήθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη από τον Δήμο Αθηναίων – O Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτησή της

Δημοσιεύθηκε: 13/11/2019 20:18
Παραιτήθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη από τον Δήμο Αθηναίων - O Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτησή της

H Κατερίνα Γκαγκάκη, υπέβαλε την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης. Αιτία οι έντονες αντιδράσεις για τον σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα – στο οποίο μετείχε – έναντι φοιτήτριας που έγινε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Oι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από καμία πλευρά. Για την ιστορία βέβαια την
Τρίτη, ο Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει χθες την απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία μετείχε η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης. Μάλιστα σε ανάρτηση ου στο facebook είχε γράψει «Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία». O Δήμαρχος Αθήνας κύριος Κώστας Μπακογιάννης την έκανε δεκτή την παραίτηση της, παρά το γεγονός ότι η κ. Γκαγκάκη είχε ζητήσει προσωπικά συγγνώμη μέσα από ανάρτησή της στο facebook, αλλά και με δηλώσεις της στην εκπομπή του ΣΚΑΙ..

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίω αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT