Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: το μυστικό πίσω από το καθηλωτικό βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ

Δημοσιεύθηκε: 30 Απριλίου 2021 08:00
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: το μυστικό πίσω από το καθηλωτικό βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι η κορυφαία θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Παραγωγή που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού. Αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο. Έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων. Οι σκηνές καθηλωτικές, αλλά πιο καθηλωτικό από όλα είναι το βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ, που ενσάρκωσε τον Ιησού.

Και υπάρχει ένα μυστικό πίσω από αυτό το βλέμμα. Ο Τζεφιρέλι χρησιμοποίησε μια λεπτή γραμμή από σκούρο μπλε eyeliner στο πάνω βλέφαρο. Και μια λεπτή γραμμή λευκού eyeliner στο κάτω. Έτσι, κατάφερε ο πρωταγωνιστής του να έχει ακόμα πιο έντονο βλέμμα.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία.

Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι.

Λόγω των κάκιστων αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT